kapat

ÇARŞAMBA 18 ŞUBAT 1998

Düğünde adam vuran savcı serbest kaldı

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ferhat Demir hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açılıyor

Kütahya'da katıldığı köy düğününde havaya ateş açarak Adem Sancak'ın ölümüne neden olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ferhat Demir hakkında başlatılan soruşturma sürüyor. Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Demirdöğen, soruşturmanın tamamlanmasının ardından Savcı Demir hakkında, TCK'nın 455. maddesi gereğince "dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılacağını söyledi.

Görevden uzaklaştırma

Adalet Bakanlığı da Savcı Mehmet Ferhat Demir hakkında idari soruşturma başlattı. Bakanlığın görevlendirdiği müfettiş tarafından Demir'in görev yaptığı Aslanapa Cumhuriyet Savcılığı'nda yürütülen soruşturma sonucunda, Demir'in görevinden uzaklaştırılabileceği belirtildi.

Olaydan sonra Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadesi alınıp sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakılan Demir'in çevresindeki adliye mensuplarına, "Olay dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu meydana geldi. Üzgünüm. Ölen Adem Sancak çok sevdiğim bir insandı" dediği öğrenildi.

"Adalet bekliyoruz"

Kütahya'nın Aslanapa ilçesine bağlı Adaköy'de yapılan köy düğününde havaya ateş açan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ferhat Demir'in silahından çıkan kurşunlarla yaşamını yitiren 7 çocuk babası Adem Sancak'ın (54) yakınları gözyaşları içinde adalet bekliyor.

Adem Sancak'ın çevresinde çok sevilen bir insan olduğunu belirten babası Mustafa Sancak (78), annesi Emine Sancak (70), eşi Cemile Sancak (50), kardeşleri Rafet ve Mehmet Sancak ile 7 çocuğu, gerçeğin ortaya çıkarılmasını ve adaletin yerine getirilmesini istediler.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr