kapat

PAZAR 15 ŞUBAT 1998

Kongre olaylı başladı

Fenrebahçe'nin genel kurulunda Talat Yılmaz'ın divan başkanı seçilmesine itiraz eden bazı üyeler, tartışma çıkartarak kürsüye yürürken, bir kısmı salonu terketti

Fenerbahçe Kulübü'nün dün yapılan olağan genel kurulu olaylı başladı. Acıbadem İstekVakfı Salonu'nda yapılan genel kurulda başkanlık divanı seçiminde büyük tartışmalar yaşanırken, bazı kongre üyeleri seçim sonuçlarına itiraz ederek kürsüye yürüdüler.

Genel kurul başkanlık divanı seçimi için ilk olarak Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Orhan Keçeli söz alarak, Talat Yılmaz ve Orhan Bilgin'in aday olduklarını söyledi. Yapılan seçim sonrası, Keçeli, Talat Yılmaz'ın çoğunluğu sağladığını açıklayınca ortalık karıştı. Bazı üyeler, Keçeli'nin üstüne yürüyerek sonuca itiraz ettiler. Çıkan tartışmalar üzerine Başkan Ali Şen, müdahale ederek kürsüye geldi ve grup başkanları Kazım Bayülken ile Aziz Yılmaz'ı da yanına çağırarak oylamanın yeniden yapılacağını söyledi ancak sonuç alamadı.

Bu durum üzerine Birleşik Fenerbahçe Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz ve grup üyeleri, itirazda bulunarak salonu terketti.Tartışmalardan sonra, başkanlık divanına Talat Yılmaz ve 5 üye getirildi. Daha sonra kürsüye çıkan üyelerden Nuri Eren, "Başkan adaylarının vaatleri taahhüt altına alınmalı" derken, Burhanettin Şeren, "Trabzon'da takımı neden sahadan çektiniz" diye sordu. Eski başkanlardan Hasan Özaydın ise "Fenerbahçe, Kocaelispor'un finansörü olmaktan kurtarılsın" diye konuştu.

Bu arada dün başlayan genel kurul ile Fenerbahçe Kulübü, 44'üncü kongresini yapıyor. Sarı-Lacivertli kongre üyeleri, bugün yapılacak olan seçimde kulübü 2 yıl süreyle yönetecek 37'nci başkanlarını belirleyecekler. Dünkü toplantıya yaklaşık 1.500 üye katılırken, Asbaşkan Vefa Küçük'ün ağır bastığı gözlendi. Bugün yapılacak oylamada üç aday, Vefa Küçük, Aziz Yıldırım ve Ömer Çavuşoğlu, başkanlık için çekişecekler.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr