kapat

PAZAR 08 ŞUBAT 1998

Tutuklandılar

4 gündür Mali Şube'de gözaltında tutulan 12 Titan yöneticisi dün çıkarıldıkları Kadıköy Adliyesi'nde tutuklandılar

Kamuoyunda "Titan-Saadet Zinciri" olarak bilinen Titan Uluslararası Matematiksel Kazanç Sistemi adlı şirketin 4 gündür gözaltında tutulan yöneticileri, dün mahkemeye gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube'de, yüzleri duvara dönük açıklama yapılmak istenmesine Titan yöneticileri karşı çıktı. Barbaros Şeranoğlu, "Biz terörist miyiz? Teröristlerin arkası dönük açıklamaları yapılıyor. Bizim utanacağımız bir şey yok" diyerek herkesin yüzünü medya mensuplarına dönmesini istedi.

Gözaltında tutulan Titan Türkiye Temsilcisi Kenan Şeranoğlu, Sistem Müdürü Barbaros Şeranoğlu, Titan İzmir Sorumlusu Ahmet Hakan Baz, Data yetkilisi Levent Gülal, Serdar Güldal, sekreter Elif Sibel Koca, sekreter Birsen Çölcü, Grup Lideri Eda Kalkan, sekreter Özlem Aslan, sistem yöneticisi Serap Değirmen, kurye Rene Emil Hebert Petric ve kurye Thorsten Röcker yüzleri açık şekilde basına gösterildi.

"Titan bitmez"

Dolandırıcı olmadıklarını iddia eden Titan Türkiye Temsilcisi Kenan Şeranoğlu şöyle dedi: "Ben bu işe girerken kuruşum yoktu. Ancak çok çalıştık. Şimdi çok param var. Bizden şikayetçi olanlar, çalışmayanlar ve doğal olarak kazanamayanlar. Biz yurtdışına tek kuruş göndermedik. İddiaların hepsi yalan. Titan bitmez. Bizim hiçbir suçumuz yok. Medyanın üzerimize gelmesiyle başımıza bu iş geldi. Yüzümüz açık. Sistemimizde çalışan kazanır."

Polise 1 milyon Mark rüşvet teklif ettikleri iddiasını da yalanlayan Kenan Şeranoğlu, "Değil 1 milyon Mark, tek kuruş verdiğimi ispatlasınlar. Ya da hangi polise bu parayı teklif ettiysem o çıksın ortaya ona 500 bin Mark vereyim" dedi. Kadıköy Adliyesi'ne gönderilen 12 sanık tutuklandı.

"70 milyon mark"

Mali Şube'den yapılan açıklamada İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya ve Kocaeli'nde saadet zincirine 30-35 bin kişi kaydeden Titan ekibinin piyasada 60-70 milyon Mark topladığı belirtildi. Ayrıca bu paraların, sistem içinde pay edildikten sonra büyük kısmının yurtdışına kaçırıldığı bildirildi.

Titan yöneticilerinin ev ve işyerlerinde yapılan aramada 142 bin Mark, 800 Amerikan Doları, 96 milyon Türk Lirası, 6 adet bilgisayar ve ekleri, Titan ve Data'nın kabul formlarına ve diğer evraklarına el konuldu.

Yapılan açıklamada, 12 kişinin, merkezi İzmir'de bulunan Data adı altında, Türkiye'de yerleşik kişilerden kişi başına 2 bin 450 Mark toplayarak bu paraları yurtdışına kaçırmak suretiyle 3182 sayılı Bankalar Kanunu'nun 13. maddesi, 2279 sayılı Ödünç Para Verme Kanunu ve 1567 sayılı kanuna muhalefet ederek dolandırıcılık yaptıklarının tespit edildiği belirtildi.

Ayrıca, Titan organizasyonuna katılarak mağdur duruma düşünce bunalıma giren ve bir süre Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi gören Hasan Kadınşah'ın da organizasyon hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağı bildirildi.

SALİH AYDIN (SHA)


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr