kapat

PAZARTESİ 26 OCAK 1998

"Devlet Titan'a el atsın"

"Titan", diğer adıyla "Saadet Zinciri"ne girmekten son anda vazgeçen İzmirli işkadını Sevil Sönmez, "Çıkmak istediğimde koruma görevlileri tarafından engellendim. Devletimizin bu konuya bir an önce el atması gerek" dedi.

Kenan Şeranoğlu'nun kurduğu "Saadet Zinciri Titan", aileleri yakmaya devam ediyor. "Titan"a kaptırdığı para yüzünden çıldırarak Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılan Hasan Kadınşah'ın ardından, bir Titanzede de İzmir'den çıktı. Bayraklı'da oturan 5 aylık evli Sütçü çifti düğünde takılan altınları satıp bin 950 mark yatırmış ancak ellerindeki paralar ve gelecek umutları da gitmiş.

Konfeksiyon atölyesinde çalışan Gülay Sütçü (23) ile ecza deposunda şoförlük yapan Veysel Sütçü, paralarını alamayınca intiharı bile düşündüklerini söylüyor. Kızıyla damadının kandırıldığını söyleyen emekli baba Mustafa Ellikçi ise Titan yetkililerinden davacı olacaklarını belirterek, "Aynı durumda olan herkesin de davacı olmasını istiyoruz" diyor.

Son anda kurtuldu

Demir ticareti yapan İzmirli işkadını Sevil Sönmez ise, Titanzede olmaktan son anda kurtulanlardan. Bir arkadaşının önerisi üzerine Titancıların bir gazinoda düzenlediği toplantıya katılmış. Daha girmeden, 2.5 milyon lira istemişler. Ancak onu götüren arkadaşı ödemiş. Titan öyküsünü Sönmez, şöyle anlatıyor: "Salona herkes girdikten sonra kapılar kapatıldı. Kapıların önüne de kimsenin girip çıkmaması için korumalar yerleştirildi. Daha sonra iyi giyimli bir bey Titan'a nasıl katılacağımızı, neler elde edeceğimizi, nasıl kısa yoldan zengin olacağımızı anlatmaya başladı. İnsanlar 'Eğer Titan'a katılırsam herşeyim olur' diye düşünmeliymiş. Ve hemen Titan'a üye olmalıymış."

"Korumalar çevirdi"

Toplantıda kısa aralar verildiğini ve dört ara sonunda üyelerin kazançlarının açıklandığını anlatan Sevil Sönmez, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Kazançlar açıklandığında herkes ayağa kalkıp "hey! hey!" diye bağırıyor. Daha sonra Tarkan'ın bir parçasıyla dans ediliyor. Bu saçma konuşmalar ve davranışlardan sonra yanınıza Titan görevlisi ile sizi toplantıya getiren kişi ellerinde Titan formuyla geliyor. Kağıdı imzalayıp 2 bin 500 Mark'ı alıncaya kadar sizinle konuşuyorlar. Örneğin bana çevremin geniş olduğunu ve bir ay gibi kısa sürede bir BMV ve ev alacağımı söylediler. Ben bunun mümkün olmadığını söyleyince Titancı, arkadaşıma ters terk baktı. Sonra arkadaşımın da bana olan davranışları değişti. Ben kağıdı imzalamayacağımı söyledim. Dışarı çıkmak için kapıya yöneldiğimde ise koruma görevlileri tarafından geri çevrildim."

"Anlatana ceza var"

Toplantıya katılan üyelerden bağış makbuzu altında yüz mark vergi parası alındığını da ifade eden Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kağıdı imzaladıktan sonra bilgileri başkasına anlattığınızda para cezası ile bugüne kadar kazandığınız kazancın yüzde üçünü elinizden alıyorlar. Üstelik bir dahaki Titan toplantılarına 5 bin mark bile verseniz katılamıyorsunuz. Devletimizin bu konuya derhal el atması gerekli."

UFUK TÜRKYILMAZ


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr