kapat

PAZARTESİ 26 OCAK 1998

Vergide kaçakçılarına soluksuz takip

Vergi reform paketinin altyapısını oluşturan Vergi Dairesi Tam Otomasyon Projesi ile denetimler iyice sıkılaşıyor. Proje devreye girince Bakanlık her türlü bilgiye ulaşabilecek ve sorgulama yapabilecek.

Maliye Bakanlığı, vergi reform paketini tamamlayıcı nitelikte olan "Vergi Dairesi Tam Otomasyon Projesi (VEDOP)" ile vergi kaçakçılarına göz açtırmayacak. Gelirler Genel Müdürü Nevzat Saygılıoğlu'nun, vergi reform paketi ile vergi adaletini sağlamayı ve ekonomiyi kayda almayı hedefleyen Maliye, VEDOP ile buna uygun bir altyapı oluşturuyor. Dışkapı Vergi Dairesi'nde deneme amacıyla uygulamaya konulan ve ABD vergi uzmanlarının dahi "yapılabileceğin en iyisi" nitelemesinde bulundukları Tam Otomasyon Projesi ile vergiyle ilgili her türlü işlem günü gününe takip edilebilecek. Ayrıca Bakanlık'ta mükelleflere sorgulama da yapılabilecek.

Projenin bu yıl Ankara, İstanbul ve İzmir'deki vergi dairelerinden başlanarak 63 vergi dairesinde hayata geçirileceğini söyleyen Gelirler Genel Müdürü Saygılıoğlu, 1999'da 150 vergi dairesinin, 2000 yılında ise 424 vergi dairesinin tümünün Tam Otomasyon Projesi kapsamına alınmış olacağını söyledi.

VEDOP ile vergi dairelerinde müdürler, çağdaş teknoloji donanımına kavuşurken, personeli etkin şekilde yönetebilecek ve ve merkeze anında bilgi aktarabilecek. Bunun yanısıra memurlar, kağıt ve dosyalardan kurtulup, her işlemi bilgisayarlar kanalıyla süratli bir şekilde gerçekleştirecek. Bakanlıktaki yöneticiler ise vergi dairesindeki bilgilere istedikleri anda ulaşabilecek ve zamanında doğru karar alabilecek.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr