kapat

PAZAR 25 OCAK 1998

Şen emekli oluyor

Divan Kurulu toplantısında veda konuşması yapan Fenerbahçe Başkanı "14 Şubat'ta emekliye ayrılıyorum. Bir daha görev almayacağım" dedi

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Ali Şen, dünkü Divan Kurulu toplantısında üyelere veda konuşması yaparken "14 Şubat 1998 benim emeklilik günüm" dedi.

Bir daha başkanlığa soyunmayacağını belirten Şen, "Fener'den emekliye ayrılıyorum. Ali Şen tekrar gelecek diye kimse düşünmesin. 14 Şubat'ta görevim ilelebet bitmiştir. Bir daha göreve talip olmayacağım. Kulübe karşı görevini yapmış bir insan inancını taşıyorum. Gelecek olan yönetimin yanındayım. Yönetim ve başkanın huzur içinde çalışması için maçlara gitmeyeceğim" diye konuştu.

Bundan üç yıl önce başkanlık görevini devraldığını belirten Şen şöyle devam etti:

"En fazla iki şey beni üzdü Biri şirketleşmenin olmaması, biri de stad projesinin yapılmaması. Avrupa'daki kulüp başkanlarını, insanlar bilmiyor. Orada oturmuş olan bir menacerlik sistemi var. Ama biz bu sistemi kuramadık. Herşeye karışan bir Ali Şen var. Toplam üç yılın iki yılını kulüpte ve idman sahasında geçirdim. Bir çok insanın kalbini kırdım. Bunları Fener için yaptım.."

1994 yılında kulüpte üç başkanın değiştiğini, o tarihten bugüne kadar tek başkanla geldiklerini söyleyen Şen "Gün oldu, kararları ben verdim. Yönetim bana güvenmese ve inanmasaydı istikrarsızlık olurdu. Bu yüzden yönetime teşekkür ediyorum. Fener'in Başkanı, yönetim kuruluna kendisini beğendirmeli ve inandırmalıdır. Şu andaki başarının sahibi Vefa Küçük başta olmak yönetim kurulumuzdur" diye açıklama yaptı.

Fener'de doğruların ve yanlışların tek muhatabı olarak kendisini gösteren Şen "Mezardaki anneme, binlerce insan aylarca küfretti. Hiçbir gün geri adım atmadım" ifadesini kullandı.. Şen, 1994 yılında Futbol Federasyonu ve MHK'nın Fenerbahçe aleyhine çalıştığını iddia ederek "Karşımızda bir lobi vardı. Hepsiyle mücadele ettim ve kazanan biz olduk. Fenerbahçe'nin düşamanlarını sindirmem beni çok mutlu etti" diye görüş belirtti.

Fenerbahçe Başkanı "Borç 1 trilyon 743 milyar 605 milyondur. Ancak BİMAŞ'tan gelecek paralarla borç ortadan kalkacak" dedi.

Kendisinin 450 milyar, yöneticilerin ise kulübe 313 milyar hibe ettiğini söyleyen Ali Şen'e çatan eski başkanlardan Hasan Özaydın "Kimse Fener'in üzerinde değildir. Başkanı Şen değil, genel kurul seçecek" diye bağırdı.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr