kapat

PAZARTESİ 12 OCAK 1998

Basketbol öksüz kaldı

Potaların Aydan Ağabey'i artık aramızda yok. Türk basketbolunun duayeni olarak kabul edilen Aydan Siyavuş dün sabaha karşı Silivri'de geçirdiği kalp krizi sonrasında vefat etti

Türk basketbolu karalara büründü.. Basketbolumuzun simge isimlerinden Aydan Siyavuş dün sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti.

Kısa süren bir oyunculuk döneminin ardından antrenörlüğe başlayan, çalıştırıcı olarak basketbola büyük hizmetler veren Siyavuş son olarak da Galatasaray Basketbol Takımının coachlığını yapıyordu.

Başarılı coach önceki akşam takımının Tuborg ile yaptığı ve 66-62 galibiyetle biten karşılaşmanın ardından arkadaşlarıyla gittiği Silivri Klassis Otel'de aniden rahatsızlandı ve Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Siyavuş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kalp krizini atlatamadı ve yaşamını yitirdi.

Basketbolun duayeni olarak kabul edilen Aydan Siyavuş, 1947 yılında İstanbul'da doğdu. Basketbola Kadıköyspor'da başlayan ve kısa süren sporculuk hayatının ardından aynı kulüpte antrenörlüğe başlayan Aydan Siyavuş, Kadıköyspor'dan sonra Eczacıbaşı, Efes Pilsen, Beşiktaş, Karşıyaka ve son olarak da Galatasaray Basketbol takımını çalıştırıyordu. Bir dönem de (A) Milli Basketbol Takımı'nda görev yapan Siyavuş evli ve iki kız çocuk babasıydı.

Aydan Siyavuş'un cenazesi, dün Silivri Devlet Hastanesi'nden alınarak, Sişli Etfal Hastanesi'nin morguna getirildi. Siyavuş bugün Şişli Camii'nde öğleden sonra kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Siyavuş'un vefatı ailesi, yakın arkadaşları, başta basketbol olmak üzere tüm spor camiasında büyük üzüntü yarattı.


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr