kapat

PAZAR 11 OCAK 1998

Başkanı ben seçerim

"Fener'de geriye dönüşü kabul etmem. Bütün adaylar bana gelecek, projelerini öğreneceğim. Adayları grupların değil, benim beğenmem önemli" "Taraftarın dilinden düşürmediği 'Ali Şen başkan, Fenerbahçe şampiyon' sloganının haklılığını ispat için göreve geldim. Çünkü onlar yanılmış olamazdı"

"Göreve geldiğimde Galatasaraylılar bana gülüyor hatta alay ediyorlardı. Aradan üç yıl geçti. Şimdi ben onlara Mona Lisa tebessümü ile bakıyorum"

"Fenerbahçe çağ atladı. Tek kuruş borcu yok. Avrupa'nın en büyük tesislerini yapıyoruz. Saraydan yönetiliyor. Fener her yerde yılın takımı seçiliyor"

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Ali Şen, dün düzenlediği basın toplantısında masaya yumruğunu vurdu ve kongre öncesi çarpıcı açıklamalar yaptı. Şen, "Bütün Fenerbahçeliler'in göreve devam etmem için büyük arzular içinde olduğunu görüyorum. Allah her insana bu sevgiyi nasip etsin" dedi ve gruplara adeta meydan okudu.

ŞEN, "Göreve geldiğimde kulüp borçtan yüzüyor, barakadan yönetiliyor, amatör şubelere üvey evlat muamelesi yapılıyor, futbol takımı 7 yıldır şampiyon olamıyordu. O gün bana kerhen oy verenler, aslında Ali Şen efsanesinin bitmesini istiyordu. Ama biz çok çalıştık, Fenerbahçe'yi şampiyonluğa ve kupalara taşıdık" dedi.

BAŞKAN şöyle devam etti: "Fener'i halka açacağımı, tüzüğü değiştireceğimi, Galatasaray'ı geçeceğimizi söylediğimde bana Galatasaraylı yazarlar gülüyorlardı. 'Ali Şen başkan, Fenerbahçe şampiyon" diye bağıran taraftarlar yanılıyor olamazdı. Üç yılda çağ atladık. Şİmdi ben Galatasaraylılar'a Mona Lisa tebüssümü ile bakıyorum.."

KÜLÜBÜN hiç borcu olmadığını, Samandıra'da Avrupa'nın en büyük tesislerini yaptıklarını, Fener'in saraydan yönetildiğini söyleyen Şen "Fenerbahçeliler bayraklarını ardık sandıktan saklamıyor. Tüm Türkiye'yi Sarı-Lacivert renklere boyuyor. Fener her yerde yılın takımı seçiliyor. Bundan büyük mutluluk olabilir mi!" diye konuştu.

GRUPLARA seslenen Şen sözlerini şöyle sürdürdü: "Fener'in eskiye dönnesine asla müsaade etmem. Bütün başkan adayları bana gelecek. Hepsini dinleyeceğim, projelirini soracağım. Kararı ben vereceğim, gruplar değil. Beğenmediğim başkan adayına seçime girmemesini söyleyeceğim."

MUHİTTİN Bulgurlu ile Kazım Bayülken'in kendisine şart ileri süremeyeceğini de vurgulayan Şen "Ben onlara şartlar söylerim. Grupların başkan adaylarını imtihan edeceğim, beğeneceğim, onaylayacağım. Ondan sonra başkan adayının ismini Genel Kurul'a sunacağım. Bu yolu beğenmeyenlerin yolu açık olsun" ifadesini kullandı.

BU arada Fenerbahçeli Birleşik Grup Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz, Şen'den görevine iki yıl daha devam etmesini istedi. Aday olmayacağını söyleyen Şen "Bayülken ile Bulgurlu'nun borusu ötmeyecek. Aziz Yıldırım ile Şadan Kalkavan projelerini getirsinler, görüşelim. Ama benim adayım Vefa Küçük" dedi


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr