kapat

ÇARŞAMBA 07 OCAK 1998

Dayakçılar CHP'den atılıyor

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Yetenç'in tartaklandığı olaylı Seyhan ilçe kongresinin failleri oldukları iddia edilen Adana eski Belediye Başkanı Selahattin Çolak ve 5 partili partiden ihraç ediliyor

CHP'de kongre süreciyle birlikte genel merkez-muhalifler arasında başlayan ve Seyhan ilçe kongresinde Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Yetenç'in tartaklanmasıyla patlak veren gerginlik partiyi karıştırdı.

Seyhan olayının patlak vermesinden sonra biraraya gelen parti yöneticileri saatlerce Adana'daki sorunu nasıl çözeceklerini tartıştılar. Seyhan İlçe Kongresi'nin video kasetini izleyen ve durum değerlendirmesi yapan yöneticiler, çareyi olay çıkartanları partiden ihraç etmekte buldular. Yetenç'e saldırdığı iddia edilen Adana eski belediye başkanı Selahattin Çolak ve beş partili Genel Merkez'in talimatıyla kesin ihraç istemiyle il disiplin kuruluna verildi. İl kongresine 600 delegenin 277'sini göndererek sonucu belirleyen Seyhan'da yaşanan olayların sorumlusu olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Erol Çevikçe gösterildi. Çevikçe'nin Çolak'a listede yer vereceğini söylemesine karşın bundan vazgeçmesinin olayların patlak vermesine neden olduğu belirtilirken, ertelenen kongrenin yenilenmesi sırasında daha büyük olayların çıkabileceği uyarısı yapıldı.

Baykal'a çağrı

Parti yönetimi tarafından olayların sorumlusu olarak gösterilen Selahattin Çolak ise, Seyhan'da 71 mahallede tüzüğe uygun seçim yapılmadığını öne sürerek, Çevikçe'nin 6 aydır Adana'ya gelemediğine dikkat çekti ve olaylar daha da büyümeden Deniz Baykal'ın konuya el atması çağrısında bulundu.

DİLEK GEDİK


© COPYRIGHT 1998 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr