kapat

ÇARŞAMBA 31 ARALIK 1997

Gruplar karar aşamasında

Fenerbahçe'de kongre öncesi tansiyon yükseliyor. Kadıköy Grubu lideri Kazım Bayülken önce Aziz Yıldırım, ardından Ömer Çavuşoğlu ile görüştü. Bayülken "Adayımızı haftaya açıklayacağız" dedi

Fenerbahçe'de kongre çalışmaları aralıksız sürüyor. Muhittin Bulgurlu'nun liderliğini yaptığı Birleşik Grup Derneği, Kürekçiler ve Boksörler Grubu, Aziz Yıldırım'ı desteklemeye devam ediyor.

Kadıköy Grubu lideri Kazım Bayülken önceki gün başkanlığa soyunması beklenen Aziz Yıldırım ile görüştü. Yıldırım görüşmede Bayülken'e "10 milyon dolar ile geleceğim. 5-6 tane de yönetime çok iyi arkadaşlarımı alacağım. Hedefim Fenerbahçe'yi iyi bir noktaya getirmektir"dedi.

Bayülken daha sonra Ömer Çavuşoğlu ile görüştü. Çavuşoğlu bu görüşmede Bayülken'e, "Fenerbahçe'yi cepten değil akıl yolu ile yönetmeyi düşünüyorum" dedi.

Her iki başkan adayı ile görüşen ve bir türlü kararını veremeyen Bayülken, grubunun kararını önmüzüdeki hafta içinde açıklayacağını belirtti. Kadıköy Grubu, Güven Sazak ile görüşmeleri kesti.

Diğer başkan adayı Şadan Kalkavan ise gruplar ile görüşmelerini sürdürürken, Ali Şen'e çattı.. Kalkavan şöyle konuştu:

"Şu aşamada Fenerbahçe iyi gidiyor. Ben bir Fenerli olarak kulübe zarar gelmesini istemiyorum. Mayıs sonuna kadar Şen görevde kalmalıdır. O benim korkak olup olmadığımı çok iyi bilir. Kulübe zarar gelmemesi için susuyorum. Yeter ki Fener şampiyon olsun. Şen, bütün kupaları alacağını vaad etmişti. Ama görüyorum ki takım geçen sene ligi 4'üncü bitirdi, ligde hiçbir kupayı da müzesine götüremedi. Şu an bu fırsatı yakalamışken Şen görevine devam etsin ve taraftara bu şampiyonluğu armağan etsin. Hepimiz mutlu olalım. Görevi yarı yolda bırakıp kaçmasın. 40 yıllık dostuyum onun ve ona o rica ediyorum gitmesin. Orhan Keçeli iki sene daha devam etmeleri gerektiğini söylüyor. Dürüst yönetsinler 10 sene daha kalsınlar.. Fener'in üstüne kimse çıkamaz. Hele hele onlar hiç çıkamaz.."


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr