kapat

PAZARTESİ 01 ARALIK 1997

Avrupa fatihi Trabzon

Bordo-Mavililer yüzde 41.07'lik galibiyet oranı ile Avrupa Kupaları'ndaki en başarılı ekibimiz oldu. Deplasmanda en başarılı takımımız ise 19.05'lik yüzdeyle Fenerbahçe

TÜRK takımlarının 1956'da başlayan ''Avrupa Kupaları'' serüveninde, en başarılı ekip Trabzonspor. Avrupa Kupaları'na 1976 yılından bu yana katılan ve toplam 56 maç oynayan Bordo-Mavili ekip bu maçların yüzde 41.07'sini kazandı.

ŞAMPİYON Kulüpler Kupası'nda yarı final oynayan tek Türk takımı olan Galatasaray 112 maç ile Avrupa'da en çok mücadele eden ekip oldu. Ancak Sarı-Kırmızılı takımımız 33.03'lük galibiyet oranı ile ikinci sırada yer aldı.

GENEL toplamda birinci olan Trabzon iç sahada da ilk sırada. Karadeniz ekibi sahasında yaptığı 28 maçın 18'ini kazanırken Avrupa'nın bir çok dev kulübünü de dize getirdi. Galatasaray iç sahada da yüzde 50 ile ikincilikte kaldı.

AVRUPA Kupaları'nda deplasmanda yapılan maçlarda ise Fenerbahçe ezeli rakiplerini solladı. Sarı-Lacivertliler, yüzde 19.05 galibiyetle deplasmanda en başarılı Türk takımı olurken, Beşiktaş 30 maçta sadece 2 galibiyet alabildi.

AVRUPA Kupaları'na katılan diğer Türk takımları arasında en başarılı olanı ise Göztepe. UEFA Kupası'nda yarı final oynama başarısı gösteren Sarı-Kırmızılı İzmir ekibi Avrupa'da yaptığı 28 maçın 9'unu kazanmayı başardı.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr