kapat

CUMA 21 KASIM 1997

Aşiret kavgasında bakanlık devrede

Adalet Bakanlığı, Kejan Aşireti lideri Ahmet Kıran'ın "Siverek Başsavcısı, Sedat Bucak'tan talimat alıyor" iddiası üzerine soruşturma başlattı.

ERSİN BAL

Ankara- Siverek'te Bucak ile Kejan aşiretleri arasında yaşanan kavgaya, Siverek Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Semercioğlu'nun da adının karışması, Adalet Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, Kejan Aşireti lideri Ahmet Kıran'ın "Siverek Başsavcısı, Sedat Bucak'tan talimat alıyor" iddiası üzerine, soruşturma başlatarak konunun araştırılması için Teftiş Kurulu'na talimat verdi.

Ahmet Kıran'ın iddialarının doğru olup olmadığının inceleme sonucunda netleşeceğini belirten Bakan Sungurlu, "Müfettiş raporunu bekliyoruz. Rapora göre hareket edeceğiz" dedi.

Adalet Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Teftiş Kurulu tarafından yürütülen soruşturma iki aşamalı olarak yapılacak. Bakanlık müfettişleri soruşturmanın birinci aşamasında iddianın doğruluk payını araştıracaklar. Soruşturmanın ikinci aşamasına ise "iddianın doğrulanması" şartı ile geçilecek.

Ahmet Kıran'ın iddialarının doğru olduğuna ilişkin verilere ulaşılırsa, bu kez 2802 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'na göre Siverek Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Semercioğlu hakkında soruşturma başlatılacak.

Sungurlu'ya rapor

Soruşturma sonucunda düzenlenecek olan müfettiş raporu ise Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü raporu inceleyip kovuşturma açılıp açılmaması konusunda görüş bildirerek Bakan Sungurlu'ya sunacak.

Kejan Aşireti lideri Ahmet Kıran, Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emri ile evinin aranmasının ardından, yaptığı açıklamada Başsavcı Başsavcı Kemal Semercioğlu'nu, "görevini kötüye kullanmak"la suçlamış ve "Başsavcı Sedat Bucak'tan talimat alıyor" iddiasında bulunmuştu.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr