kapat

CUMA 31 EKİM 1997

Ne dolaplar dönüyor!

Tahkim Kurulu'nun "Fenerbahçe havuz dışındadır ve yayın hakları BİMAŞ'tadır" kararına rağmen federasyonunun yayın yetki belgesi vermemesi taraftarların sabrını taşırdı

Tahkim Kurulu'nun kararlarını hiçe sayan Futbol Federasyonu'na futbolseverler ateş püskürüyor.

Hukuk kurallarına ve teamüllerine tamamen aykırı olarak bir mahkeme sayılabilecek Tahkim Kurulu gibi hukuki bir kuruluşun aldığı kararların uygulanmamasının Türk futboluna vurulan bir darbe olduğunu ifade eden futbolseverler şöyle konuştular:

"Tahkim Kurulu bir süre önce yaptığı toplantıda, Fenerbahçe'nin Havuz Ssitemi'ne dahil olmadığına karar verdi. Ayrıca Tahkim'de Fenerbahçe'nin naklen yayın haklarının da BİMAŞ kanalları olan atv ve Kanal D'de olduğu hükmüne varılmıştı. Yani Fenerbahçe'nin iç saha maçlarını BİMAŞ kanallarının yayınlaması, dış saha maçlarının da eskiden olduğu gibi havuza dahil olduğu belgelenmişti."

Tüm bu kararlar ışığında Fenerbahçe'nin kendi sahasında yapacağı maçların BİMAŞ kanallarında yayınlanmaması için hiç bir neden kalmadığını dile getiren Sarı-Lacivertli taraftarlar, "Nitekim önceki hafta Fener'in deplasmanda yaptığı maç televizyonda yayınlandı. Artık iç saha maçlarının da yayınlanması gerekiyor. Futbol Federasyonu, Tahkim Kurulu'nun kararlarına rağmen BİMAŞ'a yayın yetki belgesi vermeyerek suç işliyor. Futbol Federasyonu'nu göreve çağırıyoruz. Bu hafta Fenerbahçe'nin Kocaelispor ile yapacağı karşılaşma için federasyon yayın yetki belgesini versin ve taraftarın maç çilesi de artık bitsin"qifadesini kullandılar.

Fenerbahçeli taraftarlar Abdullah Kiğılı'nın başkan olmadan önce naklan yayın çibesini bitireceğine dair söz verdiğini vurgulayarak, "Kiğılı başkan seçildikten sonra da ilk iş olarak naklen yayın konusuna el atacağını söyleyen Kiğılı geçen sürede olumlu hiç bir faaliyetini görmedik. Abdullah Kiğılı'nın ne yapmaya çalıştığını anlamak zor. Futbol Federasyonu Başkanı Abdullah Kiğılı, Tahkim Kurulu'nun kararlarını tanımayacak da neyi tanıyacak?" dediler.

Beşiktaşlı taraftarlar da Fenerbahçe gibi kendi kulüplerinin de lig havuzunda yer almadığını söyleyerek, "Bizim maçlarımız da BİMAŞ kanallarında yayınlansın. Evimizde rahatça gönlümüzdeki takımımımızın lig karşılaşmalarını seyredelim" şeklinde görüş belirttiler.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr