kapat

CUMA 17 EKİM 1997

Doğan Güreş etek davasını kaybetti

Davanın görüldüğü mahkeme, Güreş Paşa'ya "etek giysin" diyen İmren Akyut'u suçsuz buldu.

Şamil TAYYAR

ANKARA- Kilis Bağımsız Milletvekili ve Genelkurmay eski Başkanı Doğan Güreş, "Etek davası"nı kaybetti. Mahkeme, Refahyol döneminde Güreş paşaya "Etek giysin" diyen Çevre Bakanı İmren Aykut'u suçsuz buldu. Aykut aleyhine açtığı 7 milyar liralık tazminat davasını kaybeden Güreş, tazminat alamadığı gibi bütün mahkeme masraflarını ödemek zorunda kalacak.

Etek davası

"Etek davası" Refahyol döneminde ortaya çıkmıştı. Muhalefet hükümeti devirmek için 13 kez gensoru önergesi vermiş, her gensoru oylamasında koalisyonda fireler olmuştu. Yine Refahyol döneminde verilen bir gensoru oylaması öncesi oyunun rengini soran gazetecilere Doğan Güreş, "Oyumu beğenmezseniz bana etek giydirirsiniz. Başka bir açıklama yapmak istemiyorum" diyerek oyunun rengini üstü kapalı olarak açıklamıştı. Kamuoyunda Güreş'in gensoruyu destekleyeceği yönünde değerlendirmeler yapılmıştı.

Güreş kamuoyundaki beklentilerin aksine gensoru oylamasına katılmayınca, ANAP Milletvekili İmren Aykut, "Yazıklar olsun. Doğan Güreş gibi bir paşaya bu yakışır mı? Demek ki yakışıyormuş. Artık ona düşen etek giymektir. Bu tavrından sonra ona etek giymek yakışır" şeklinde tepki göstermişti.

Aykut suçsuz

Mahkemenin kararını zafer olarak nitelendiren Aykut, "Çok mutluyum. Haklılığımız bir kez daha ortaya çıktı. Herhalde Doğan Paşa bundan ders alır." dedi. Aykut, Güreş'in davayı kaybettiği için bütün mahkeme masraflarını karşılamak zorunda olduğunu hatırlattı.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr