kapat

SALI 14 EKİM 1997

Asuman Arsan'a hüzünlü veda

Cumartesi günü vefat eden ünlü tiyatro oyuncusu Asuman Arsan için dün, Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları Tiyatrosu'nda veda töreni düzenlendi.

Sanatçının meslektaşlarının gözyaşlarına boğulduğu törende, dua okunmasının ardından meslektaşları tek tek sanatçının cenazesi önünde saygı duruşunda bulundular.

Tiyatro oyuncusu Hadi Çaman, Arsan'ın mesleğine son derece saygılı olduğunu ve çok disiplinli çalıştığını ifade etiği konuşmasında, Arsan'ın sanat yaşamında her zaman başarılı bir performans sergilediğini söyledi. Tiyatro sanatçısı Selim Naşit de Arsan'ın tiyatro alanında mücadeleler vererek büyük başarılar elde ettiğini vurguladı ve Arsan'ın tiyatronun ilk ödüllü sanatçılarından biri olduğuna işaret etti.

Konuşmaların ardından Arsan'ın cenazesi elleri üzerinde taşınarak, alkışlar eşliğinde cenaze arabasına götürüldü. Cenaze arabası Arsan'ın vasiyeti nedeniyle Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları Tiyatrosu'ndan sanatçının Cihangir'deki evine hareket etti. Evin önüne gelen cenaze arabasının önünde toplanan sanatçının komşuları ve meslektaşları Arsan için gözyaşı döktüler.

Daha sonra Şişli Camii'ne getirilen Arsan'ın cenazesi burada öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından eski Topkapı Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

Törene ve cenaze namazına katılan Yasemin Yalçın, Hadi Çaman, Suna Keskin, Selim Naşit, İlyas İlbey, Ayşen Gruda Erdoğan Dikmen ile diğer tiyatro ve sinema sanatçılarının gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr