kapat

ÇARŞAMBA 17 EYLÜL 1997

Sibel Can dörtköşe

Kadir Has, Sibel Cansız davet yapmıyor. Nereye giderse yanında götürüyor. Bu gecelerin sonuncusu Büyük Kulüp'teydi. Sibel Can, Demirel ve protokolün katıldığı gecede sahne aldı. Kadir Has'ın "Bütün malım senin olsun Sibel" sözlerine Demirel, "Bu kız için değer vallahi" diye karşılık verdi.

KENAN ERÇETİNGÖZ

Yıldızı her zaman parlaktı Sibel Can'ın... Dansözlüğünde de, assolistliğinde de... O hep "En güzel.. En gözde"ydi... Hele 1997, "Sibel Can yılı" oldu. Kaseti patladı, ekstraların aranılan yıldızı oldu. Her yerde "Bu devirde kimse şah değil, padişah değil" çalıyor, her yerde Sibel Can söylüyordu.

Durum böyle olunca işadamları, hatta Başbakan ve hatta hatta Cumhurbaşkanı bile Sibel Can'ı sevdi. Ve Sibel, önemli davetlerin aranılan assolisti oldu.

Sibel Can hayranı olan işadamlarının başında Kadir Has geliyor. Kadir Bey, Sibel Cansız davet yapmıyor, nereye gitse onu da yanında götürüyor.

Bu VIP davetlerin ilki geçen günlerde Kadir Has'ın muhteşem evinde gerçekleşmiş, Sibel Can nefis şarkıları ile hem Kadir Bey'i, hem Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i, hem de misafirleri büyülemişti. Sibel'in, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Kadir Haslı fotoğrafları boy boy çıkmıştı.

Aradan daha birkaç hafta geçmeden, bu buluşma tekrar gerçekleşti. Sibel Can, Süleyman Demirel ve Kadir Has ile yeniden buluştu. İstanbul Valiliği'nce düzenlenen "Haydi el ele verelim, İstanbul'u okullarla örelim" kampanyasında yaşandı yine sıcak saatler.

Büyük Kulüp'teki gece

Hangi sanatçıya nasip olur böyle, üst üste Cumhurbaşkanı'nın bulunduğu gecelerde şarkı söylemek, onunla sohbet etmek.

Büyük Kulüp'te düzenlenen geceye Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Mesut Yılmaz, İstanbul Valisi Kutlu Aktaş, Devlet Bakanı Cavit Kavak, Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir ile aralarında Adnan Polat, Mahmut Ceylan, Halis Toprak, Erdal Aksoy, Turgay Ciner, Şadan Kalkavan'ın da yer aladığı çok sayıda işadamı katıldı.

Bu gece için birkaç hafta öncesinden Sibel Can'ın bütün işlerinin iptal edilmesi istenmiş. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel "Sibel olmazsa asla gelmem" demiş. Gecede Kadir Has da olunca Sibel Canlı espriler arka arkaya patlamış.

Sibel Can, üzerinde dekoltesi fazla olmayan sarı bir kıyafetle Demirel'in yanına gelip şarkı söylemeye başlayınca Kadir Has dayanamamış "Bu ne kızım. Kapalı giymişsin. Biraz daha açık giy de Cumhurbaşkanımız'ın gözü gönlü açılsın" demiş. Nazmiye Hanım ile Süleyman Demirel kıkır kıkır gülmeye başlamış.

Protokol bozuldu

Devlet protokol kurallarının bozulduğu gecede espriler bununla kalsa iyi. 21.50'de geceden ayrılması planlanan Süleyman Demirel, Sibel Can'ın, "Efendim şu anda çok iyi yardım topluyoruz. İnsanlar bağışlarını artırdılar. Biraz daha kalamaz mısınız?" sözlerine, "Sen istersen kalırım" yanıtını vermiş.

Yaklaşık 5-6 trilyon liranın toplandığı gecede TOBB Başkanı Fuat Miras, TOBB adına 10 okul yapımı için 1 trilyon, Kadir Has 100 milyar, Metin Aşık 18 derslik, Metin Kefeli 10 milyar, Mehmet Yıldırım 72 derslik, Aslan Ekşioğlu 30 milyar, Şadan Kalkavan 3 milyar, Turgut Koşar bir okul, Okan Oğuz bir okul, Orkun Yüce 10 milyar, Ali Rıza Çarmıklı bir okul, Mahmut Ceylan 5 yılda 5 okul, Turgut Kuran 5 milyar, Duran Akbulut 5 milyar lira bağışlamış.

En büyük espri ise Kadir Has'ın bağışı sırasında yaşanmış. Kadir Bey, bağış kağıdını Sibel Can'ın yanında Mesut Yılmaz'a uzatmış. Mesut Yılmaz da kağıda 100 milyar yazmış. Aslında Kadir Has 30-40 milyar bağışlayacakmış. Mesut Yılmaz'ın 100 milyar yazdığını görünce Sibel Can'a dönüp "Omzumda bu kadar yük varken... Neyse kızım sen bana 'Biri iner, biri çıkar, hava nasıl oralarda üşüyor musun' şarkısını söyle" deyince Sibel Can da "Ben de isterem, bana yok mu" demiş.

'Her şeyim senin olsun'

Kadir Has da "Bütün malım senin olsun" deyince, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel dayanamamış ve "Bu kıza hepsi değer vallahi" demiş.

Sibel Can, Kadir Has için "Çok şeker bir insan, bayılıyorum ona" derken, Demirel için "Beni kızı gibi bıcır bıcır seviyor, Çankaya Köşkü'ne çağırdı, oraya gideceğim" diyor.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr