kapat

SALI 09 EYLÜL 1997

Denizde facia

Fethiye Ölüdeniz'de, denizde yüzen iki kız kardeşe sürat teknesi çarptı. Kardeşlerden biri öldü, diğeri ağır yaralandı. Tekneyi kullanan İbrahim Zafer Altaş, kaçmak istedi ancak, jandarma tarafından yakalandı

ENDER ÖZER

Ebru ve İlknur Gülcan... Üniversite öğrencisi Ankaralı iki kız kardeş... Derslerle, sınavlarla geçen kış ayları boyunca, yazın yapacakları tatilin hayalini kurmuşlardı. Sonunda, aileleri, Muğla Fethiye'nin turistik beldesi Ölüdeniz'e gitmeye karar verdiğinde, yalnızca denizi, kumu ve güneşi düşünüyorlardı. Ancak tatil ve deniz, iki kız kardeşi ayırdı. Hem de sonsuza kadar.

Son kez yüzüyordu

Önceki akşam, saat 19.30'da Ölüdeniz'e bağlı Kayaköyü'nde, Gemiler ve Ayanikola koyları arasında denize giren Ebru ve İlknur, son kez birlikte denize girdiklerinin farkında değildiler. Aynı sıralarda, sürat motoruyla denize açılan İbrahim Zafer Altaş da, bir kişinin hayatına son vereceğini düşünmüyordu kuşkusuz.

Her şey, Ebru ve Gülcan, kıyıdan 200 metre kadar açıldığında oldu. İbrahim Zafer Altaş'ın kullandığı sürat motoru, denizde yüzen iki genç kıza hızla çarptı. Deniz bir anda kan gölüne dönerken, iki kız kardeşin yardımına, çevredeki teknelerde bulunan vatandaşlar koştu. Ancak karın bölgesi tamamen parçalanan 22 yaşındaki İlknur Gülcan, hastaneye bile kaldırılamadan yolda yaşamını yitirdi.

Bacağı kırıldı

İlknur gibi üniversite öğrencisi olan 20 yaşındaki Ebru ise Fethiye Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Fethiye Esnaf Hastanesi'ne sevk edildi. Ebru Gülcan'ın, kırık olan sağ bacağının ameliyat edildiği, hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

Genç kızlar kurtarılmaya çalışırken, sürat teknesini kullanan İbrahim Zafer Altaş, kazanın şokuyla kaçmaya çalıştı. Ancak, kısa süre sonra jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Tatil için Fethiye Ölüdeniz'e gelen Ankaralı Gülcan Ailesi, haberi öğrendiğinde yıkıldı. Tatile gitmeyi çok isteyen kızlarını kırmamak için Ölüdeniz'e gitmişlerdi. Ancak, dört kişi geldikleri Ölüdeniz'den 3 kişi döneceklerdi. Gülcan Ailesi'nin, kızları İlknur'un cenazesi ile Esnaf Hastanesi'nde tedavi gören kızları Ebru'yu Ankara'ya götürecekleri öğrenildi.

Cezası çok az

İlknur Gülcan'ın ölümüne, kardeşi Ebru Gülcan'ın ise yaralanmasına yol açan İbrahim Zafer Altaş, gözaltına alındı. Ancak, daha önceki örnekler Altaş'ın, pek de fazla ceza almayacağını gösteriyor. 23 Temmuz 1995'te, sürat teknesiyle, teknesine çarparak 17 yaşındaki İrem Konu'nun ölümüne, arkadaşının da yaralanmasına yol açan Mahmut Aziz Mamati, 10 ay hapis ve 250 bin lira para cezasına çarptırıldı. Bu kazadan tam bir hafta sonra Kumburgaz Güzelce'de, sürat teknesiyle denizde yüzen 10 yaşındaki Agah Yusuf Hasçelik'e çarparak ölümüne neden olan fabrikatör Sinan Göztepe ise kısa bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest kaldı.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr