kapat

PAZAR 27 TEMMUZ 1997

Bürokraside ikinci atama rüzgarı

Bürokrasideki ikinci atama rüzgarı dün gerçekleşti. Dış Ticaret, DPT Müsteşarlıkları ile BOTAŞ, Türkiye Kalkınma Bankası, Eximbank ve Etibank Genel Müdürlüklerine yeni isimler atandı.

Dış Ticaret Müsteşarlığı'na Yavuz Ege, DPT Müsteşarlığı'na DİE eski başkanlarından Prof. Orhan Güvenen getirilirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Uğur Doğan görevinden alındı.

Osman Doğangün'ün görevden alınmasıyla boşalan Dış Ticaret Müsteşarlığı'na Yavuz Ege, Necati Özfırat'ın görevden alınmasıyla boşalan DPT Müsteşarlığına Prof. Orhan Güvenen getirildi.

Can Yeşilada'nın görevden alınması ile boşalan Eximbank Genel Müdürlüğüne Selçuk Demiralp, Mehmet Hilmi Güler'in görevden alınmasıyla boşalan Etibank Genel Müdürlüğü'ne Ziya Gözler, Mustafa Murathan'ın görevden alınmasıyla boşalan BOTAŞ Genel Müdürlüğü'ne Nevzat Arseven, açık bulunan Kalkınma Bankası Genel Müdürlüğü'ne ise Taci Bayhan atandılar.

Etibank Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun görevinden alınarak yerine Arif Şimşek, İller Bankası Genel Müdürlüğü Yapı İşleri Daire Başkanlığına Yusuf Hasançebi, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdür Yardımcılığına Osman Kayum, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Bakanlık müşavirliklerine Ali Parıl Sümer ve Ümit Arıkan getirildi.

Bu arada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Uğur Doğan görevinden alındı.

TEDAŞ bünyesinde yapılan atamalarda ise TEDAŞ Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğine Kadir Ramazan Çoşkun atanırken, TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Doğan görevinden alınarak yerine Mehmet Kutlu getirildi. TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Baha Tekdal ile Yönetim Kurulu Üyesi Enver Ergün de görevden alındı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı müşavirliğine ise Ercüment Türktan atandı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda görevden alınanlar ise şöyle: Küçük Sanatlar ve Sanayi Bölgeleri ve Siteleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sebahattin Yener, SEKA Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Yaşar Baysungur, HURDASAN Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Kara, TÜGSAŞ Genel Müdür Yardımcıları Doğan Çetin ve Zeki Ergülen. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı birinci hukuk müşavirliğine ise Salih Yaşar Gülsoy atandı.

Öte yandan, DPT uzman kadrolarına 15 atama yapılırken, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile Tüketicinin Korunması Genel Müdür Yardımcılıkları kadroları 3'den 4'e, Ölçüler ve Standardlar Genel Müdürlüğü'nün Genel Müdür Yardımcılıkları da 2'den 4'e çıkarıldı.

Anasol-D hükümeti daha önce gerçekleştirdiği atamalarda Hazine Müsteşarlığı'na Mahfi Eğilmez'i getirirken, Zıraat Bankası'nı da Yener Dinçmen'e teslim etti. Selçuk Demiralp Eximbank'ın başına atanırken, Petrol Ofisi genel Müdürlüğü'ne Mehmet Gültekin, Çaykur Genel Müdürlüğü'ne Nejat Ural ve Tüpraş Genel Müdürlüğü'ne Ergun Kuran getirilmişti.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr