kapat

PAZARTESİ 21 TEMMUZ 1997

Iraklı futbolculara falaka

Uğradığı suikast sonrası yeni ayağa kalkan Irak lideri Saddam Hüseyin'in oğlu Uday, Kırgızistan'a yenilen milli takımı askeri kampa kapatıp futbolcuları falakadan geçirdi.

Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in oğlu Uday, Dünya Futbol Şampiyonası elemelerinde Kazakistan'a yenilen Irak milli futbol takımı oyuncularını falakadan geçirdi.

İngiltere'de yayınlanan Sunday Times ve Observer gazetelerine göre Uday, Irak milli takımının 6 Haziran tarihinde kendi evinde oynadığı Kazakistan maçını 2-1 kaybetmesi üzerine çılgına döndü.

Teknik direktörün işine anında son veren Uday, futbolcuları nasihat etmek yerine dayak atmayı tercih etti. Tüm futbol takımı Radwaniyah askeri kampında toplandı. Futbolcular burada Uday'ın yeğeni Ahmet El-Mecid'in denetiminde birer birer falakadan geçirildiler ve bir sonrakı maçı kaybetmeleri halinde bu kez hapse gönderilmekle tehdit edildiler.

Dayak işe yaradı

Uday'ın tüm oyuncuları falakaya yatırması ve hapisle tehdit etmesi işe yaradı. Irak milli takımı 20 Haziran tarihinde Pakistan'ı yenmeyi başardı. Ancak 29 Haziran'daki Kazakistan maçını 3-1 kaybedince Dünya Kupası'na katılma hayalleri suya düştü.

Iraklı futbolcuların son yenilgiden sonra nasıl cezalandırıldıkları ise kesin olarak bilinmiyor. Ancak futbolculara en azından bir önceki yengilgiden sonra verilen falaka cezasının tekrarlandığı tahmin ediliyor.

İki yıl önceki elemelerde de başarısız sonuç alan Irak milli futbol takımının en gözde oyuncularından Ahmet El-Radhi'nin kafası ceza olarak kazınmış ve bir süre hapis yatmıştı.

Önce Irak Olimpiyat Komitesi binasında sporcuları cezalandırmak için yapılan özel hapishaneye gönderilen Ahmet, buradaki koşulları fazla lüks bulan Uday'ın talimatı üzerine adi suçluların bulunduğu El-Radwaniye hapishanesine nakliye edilmişti.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr