kapat

ÇARŞAMBA 16 TEMMUZ 1997

Esrarengiz Kubbeler

Mars'tan gelen bazı fotoğrafların NASA tarafından "Sansür" edildiği öne sürülüyor. Fotoğrafların orijinallerinde ise kubbe şeklinde bazı yapılar var

4 Temmuz günü Pathfinder (Kaşif) Uzay Aracı, Kızıl Gezegen Mars'a inmesinden sonra NASA'nın dünya haber ajanslarına sattığı bazı resimlerin "Karartılı" olduğu görüldü. NASA, bu fotoğraflar için, "Link hatlarındaki sorunlar yüzünden bazı fotoğrafları net alamıyoruz" açıklamasını yapıyordu.

NASA birşey mi saklıyor?

Ancak Mars'ı Internet'ten izleyenler bomba gibi bir açıklama ile karşı karşıya kaldılar... Açıklama şöyleydi: NASA, dünya kamuoyundan birşeyleri gizlemek için fotoğrafları özellikle karartıyor.. Bu açıklama ile birlikte NASA'nın Internet'e sattığı karartılı fotoğrafın, net halini yayınlanıyordu. Internet'te net olarak yayınlanan ikinci fotoğrafta, kubbe şeklinde cisimler görülüyor. NASA'nın yayınladığı fotoğraflarda ise bu cisimlerin olduğu yer, bant çekilmiş gibi karanlık.

"Bana nedenini sormayın"

İsmini gizli tutan bir NASA yetkilisi, "Bu temiz fotoğrafı nasıl elde ettiğimi sakın sormayın" diyor ve ekliyor: "Temiz fotoğraflarda görülen kubbe şeklindeki cisimler göz yanılması da olabilir. Ancak NASA yetkilileri, kendi gördükleri her şeyi herkesin görmesini istemiyorlar"

Her gün "Mars'ta hayat var mı?" sorusunun kesin cevabına yaklaştığını tüm dünyaya duyuran araştırma grubunun Mars hakkında bazı gerçekleri herkesten sakladığı bir gerçek. Internet kurtları, konuyla ilgili olarak daha ayrıntılı bilgi ve görüntülere http://www.superline.com/mars adresinden ulaşabilecekler.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr