kapat

Kırıkkale Meclis'e geliyor

Ankara- RP Kırıkkale Milletvekili Kemal Albayrak ve arkadaşları, MKEK Kırıkkale Mühimmat Fabrikasında meydana gelen faciada herhangi bir kasıt ve kusur olup olmadığının tespiti ile meydana gelen zararın ortaya çıkartılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istediler.

Meclis Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, MKEK'de özellikle 1991 yılından sonra kuruma politik atamalar yapıldığı ifade edildi. Bu politize durumun teknik eleman açısından da aynı şekilde devam ettiği, boşalan mühendis kadrolarına yeni eleman alınmadığı iddia edilen önergede, kurumda yeni projelerin realize edilemediği ve özellikle güvenlikle ilgili tedbirlerin alınmadığı da öne sürüldü.

Meclis Araştırma önergesinde, facia ile ilgili yetkililerin kusuru olup olmadığının, patlamalar sonucunda meydana gelen zararın miktarının tespit edilmesi gerektiği belirtildi. Önergede, "Ülkemiz için hayati öneme haiz olan bu tesiste bu gibi yangınlara karşı söndürme tesisatlarının olup olmadığı, kurulmamış ise neden kurulmadığı, savunma sanayimizin belkemiği olan bu yerin Kırıkkale il sınırları içerisinden yerleşim merkezi dışına daha emniyetli bir yere niçin alınmadığı da araştırılmalıdır" denildi.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr