kapat

Emniyet'te 'Sevda' soruşturması

Fotomodel Sevda Demirel'i para karşılığı fuhuş yaptığı iddiasıyla, "suç tam oluşmadan gözaltına alan" polisler hakkında soruşturma başlatıldı. Operasyonu yöneten Ahlak Büro Amiri, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü emrine atandı.

Manken-fotomodel Sevda Demirel'in, müşteri gibi davranan Ahlak Bürosu dedektifleriyle bir gecelik aşk için 5 bin dolara anlaştığı iddiasıyla, yanındaki Ali Balaban ve Gürcan Şen'le 9 Haziran'da Etiler'de gözaltına alılnması olayı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü karıştırdı.

İstanbul Emniyet Müdürü Ramazan Er'in, atv'de Sevda Demirel'in de katıldığı canlı yayın "A Takımı"nda "Sevda Demirel olayı komplo" demesine ve operasyonu yöneten bir amirin başka şubeye atanmasına kadar varan olaylar şöyle gelişti:

Sevda Demirel'in 9 Haziran'da polis tarafından havaya ateş edilerek gözaltına alınması olayı aynı akşam televizyonlarda flaş haber olarak verildi. Demirel, kendisini görüntüleyen TV kameralarına ısrarla "Bana komplo kuruldu" dedi.

Hep "komplo" dedi

O geceyi gözaltında geçiren Sevda Demirel ve yanındakiler 10 Haziran'da savcılığa sevkedildiler. Savcı, tutuklanmaları istemiyle Demirel ve beraberindekileri mahkemeye gönderdi. Hakim, Demirel için "takipsizlik" kararı verdi. Diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"Ortada ne bir para, ne bir alışveriş ne de kaçma var. Ayrıca otel ve ev de yok. Yemeğe çıkacaktık. Bir restoranda nasıl fuhuş yapılır, bunu anlayamadım" diyerek tepkisini dile getiren Demirel, Zührevi Hastalıklar Hastanesi'ne muayeneye gönderildi.

Ölüm orucuna girdi

Haziran'ın başından beri sürekli olarak komploya kurban gittiğini söyleyen Sevda Demirel, önceki gece Savaş Ay'ın "A Takımı"na konuk oldu ve başından geçenleri anlattı. Selda Bağcan'ın konuk olarak katıldığı canlı yayına dostlarıyla gelen Sevda Demirel, kendisine ayrılan bölüme sıra geldiğinde soğukkanlı olmaya çalışarak yaşadıklarını anlattı. Olaydan sonraki günlerde evine kapandığını ve ölüm orucu yaptığını söyledi.

Savaş Ay da, SABAH yazarı Selahattin Duman'ın Sevda Demirel'le ilglii yazısından bir bölüm okudu. Demirel'in suçsuzluğunun anlatıldığı yazı, genç kadının gözlerinin dolmasına neden oldu. Bu arada Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay'ın bizzat gelerek, Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yavuz Gökmen ve müzisyen Asım Can Gündüz'ün ise telefon bağlantılarıyla katıldığı programın ilerleyen dakikalarında Sevda Demirel, Ababay, Gökmen ve Gündüz'ün "Biz kendisinin masum olduğuna yürekten inanıyoruz" sözleriyle birlikte gözyaşlarına boğuldu.

Sinir krizi geçirdi

Ve işte ne olduysa o anda oldu. Üzüntülü ve gergin havanın da dağıtılması amacıyla sanatçı Selda Bağcan'ın sahneye davet edildiği ve Sevda Demirel'in de sakinleşmek üzere bir kenara oturtulduğu sırada, Demirel artık feryatlarını tutamıyordu. Gözyaşlarına boğulan ve güçlükle konuşabilen Demirel "İstanbul Emniyet Müdürü Ramazan Er'e sesleniyorum. Yalvarırım çıksın ve herkese benim masum olduğumu açıklasın. Artık dayanamıyorum. Bu halde yaşamaya dayanamıyorum" diye feryat etmeye başladı.

"İnsan içine çıkmaya utanıyorum. Ben fuhuş yapmadım. Ne olur bana inanın" diye adeta yalvarırcasına ağlayan Demirel güçlükle sakinleştirilebildi. Savaş Ay bu esnada "eğer bizi izliyorlarsa" diyerek İstanbul Emniyet Müdürü Ramazan Er'e programa telefonla katılma ve konuya bir açıklık getirme çağrısında bulundu.

Bu çağrının üzerinden çok kısa bir süre geçmişti ki Ramazan Er, gece saat 01.30'da telefonla canlı yayına katıldı. Er, olaydan duyduğu üzüntüyü belirttikten sonra, "Sevda Demirel kızımızın masumluğuna benim inancım tamdır ve olayla ilgili polisler hakkında soruşturma açılmıştır" sözleriyle haftalardır kabus dolu anlar yaşayan Sevda Demirel'i mutluluktan adeta çılgına çevirdi.

Sevinç gözyaşları

Emniyet Müdürü'nün canlı yayındaki bu sözleri üzerine "İnanamıyorum, inanamıyorum" diyerek bu kez de sevinçten gözyaşlarına boğulan Sevda Demirel "Artık rahat bir uyku uyuyabilirim. Bana inanan ve bana destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" diyerek A Takımı'ndan ayrıldı.

Ramazan Er, daha sonra yaptığı açıklamada da, suç tam olarak oluşmadan işlem yaptıkları için, operasyonu düzenleyen polisleri görevden aldığını söyledi. Operasyonu yöneten ve Sevda Demirel'i gözaltına alan Ahlak Büro Amiri Mehmet Ali Çankaya, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü emrine atandığı öğrenildi.

"Bu nasıl komplo?"

Er'in bu sözleri Emniyet'te şok yarattı. "Bu nasıl komplo? Şimdi biz mi suçlu olduk?" diye şaşkınlıklarını dile getiren polisler, Sevda Demirel'in 5 bin dolar karşılığı fuhuş yapmak üzere anlaştığını ileri sürerek şöyle konuştular:

"Operasyon sırasında Sevda Demirel, karşısındakilerin polis olduğunu öğrenince kaçmak istedi. Suçsuz bir kişi neden kaçmak istesin? Ayrıca üzerinde çıkan, seri numaraları önceden alınmış paralarla ilgili 'zaptetme tutanağı'nı kendisi imzaladı. Kendisine fuhuş olayında aracılık eden kişiler ifadelerinde her şeyi itiraf ettiler."

Diğer tayinler

Bu arada birçok ünlüyü adalete teslim eden ve çeşitli başarılar kazanan bazı emniyet amirlerinin çeşitli ilçelere tayinlerinin çıkması da şaşkınlıkla karşılandı.

Asayiş Şubesi Müdür Yardımcısı Osman Özkaraca Çevre Yolları ve Köprüleri Koruma Müdürlüğü emrine, "Avcı" lakaplı Organize Suçlar Büro Amiri Şentürk Demiral Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü emrine, Gasp Büro Amiri Refik Baştürk ise Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü emrine verildi.

Osman Özkaraca, daha önce görev yaptığı Mali Şube'de İSKİ skandalı, Ayşegül Tecimer'in tarihi eser satıcılığından yakalanması, Engin Civan soruşturmasında bulunmuştu. Motorize ekipler "Yunuslar"ı yöneten Özkaraca, Susurluk kazasında ölen Mehmet Özbay sahte kimlikli Abdullah Çatlı'nın, Topal cinayetinden sonra ele geçen silah şarjöründeki parmak izlerini tespit eden Teknik Büro'nun da başındaydı.

"Avcı" lakaplı Organize Suçlar Büro Amiri Şentürk Demiral ise özellikle dolandırcı Selçuk Parsadan ile Kürşat Yılmaz'ın yakalanmasında adını duyurmuştu. Parsadan'ın "polis arkadaşlar benden daha akıllı çıktı" diye tanımladığı Demiral, Kürşat Yılmaz, Abdullah Sülük, Fevzi Öz, Enis Karaduman, Sedat Şahin ve Aydın Çetinkaya'ın yakalanmasını sağlamıştı.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr