kapat

Yılmaz: Fabrika taşınacak

Patlamaların olduğu Kırıkkale'de incelemede bulunan Başbakan Yılmaz, "Halkın zararı devlet imkanları zorlanarak karşılanacak" dedi.

Kırıkkale dün hükümet ve muhalefet yetkililerin ziyaretlerine sahne oldu. Başbakan Mesut Yılmaz, beraberinde Devlet Bakanı Cavit Kavak, Sağlık Bakanı halil İbrahim Özsoy ve Emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik ile dün sabah Kırıkkale'ye giderek incelemelerde bulundu. Yılmaz'ın helikopteri kent dışındaki bir futbol sahasına indi.

Kent merkezine giderek patlamanın etkisiyle camları ve çerçeveleri kırılan işyerleri ile konutların önünde incelemelerde bulunan Başbakan Yılmaz'a, yetkililer bilgi verdi. Daha sonra Garnizon Komutanlığı Misafirhanesi'nin bulunduğu Çantepe'ye geçerek buradan yangın mahallini izleyen yılmaz, Kriz Komitesi'nden de brifing aldı.

Yılmaz brifingin ardından yaptığı açıklamada, "Herhangi bir risk kalmadığı zaman, boşaltılan bölgeler vatandaşlara açılacaktır. Vatandaşın evlerine dönmesine izin verilecektir" dedi. Her türlü güvenlik tedbirinin alındığını yineleyen Yılmaz, Enerji Bakanlığı'nın şehre bir an önce elektrik verilmesi için, Kızılay'ın da vatandaşın yiyecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştığını söyledi. Vatandaşların zararının devletin tüm imkanları zorlanarak karşılanacağını söyleyen Yılmaz, "Sabotaj dahil birkaç ihtimal sözkonusu. Patlama teknik bir nedenle de oluşabilir. Bunlar soruşturma sonucunda ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

Yılmaz, tesislerin şehir dışına taşınıp taşınmayacağı sorusuna, "Bu konuda yeni alan belirlendi. Halen bulunulan yerden 15 kilometre uzakta, Bedesten denilen mevkiide gayri meskun olan bir mahallede tesisin yapımı yeniden planlanmaktadır" yanıtını verdi.

Erbakan da bölgede

RP lideri Necmettin Erbakan da, dün Kırıkkale'ye giderek incelemelerde bulundu. Erbakan, Cuma Namazı'nı Nokta Camii'nde kıldıktan sonra, halkın konakladığı Bağlarbaşı, Karatepe mahalleleri ile Kırıkkale Üniversitesi'ne giderek burada vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Burada halka hitap ederken, Mühimmat Fabrikası'nın tamamen yanmasından büyük üzüntü duyduğunu belirten Erbakan, olayın kaza mı sabotaj mı olduğunun henüz belirlenemediğini hatırlattı. Devletin bir an önce gerekli tedbirleri alması gerektiğini ifade eden Erbakan, Kızılay'ın çadır ve aşevleri kurarak halka yardımda bulunmasını istedi.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr