kapat

Katil zanlısı, sevgilisi

Pop şarkıcısı Barış'ın klibinde mankenlik yapan Seyran Erdeğer'i bot bağı ile öldürdüğü ileri sürülen spor hocası sevgilisi Erkan Yazıcı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAMİL ELİBOL

Ankara- Pop sanatçısı Barış'ın klibinde, motosiklet kazasında ölen bir genç kızı canlandıran Seyran Erdeğer (24), bu klibin çekiminden birkaç ay sonra, 12 Haziran günü Esat'ta kaldığı evinde boğularak öldürülmüş olarak bulundu.

Olay üzerine çok yönlü soruşturma başlatan Ankara Cinayet Masası dedektifleri, katil zanlısı olarak güzel mankenin Tunalı Hilmi Caddesi'ndeki bir spor merkezinde body hocası olarak çalışan sevgilisi Erkan Yazıcı'yı (24) gözaltına aldı. Emniyet'teki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Yazıcı, çıkarıldığı savcılıkta da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ancak, Cinayet Masası dedektifleri, ODTÜ Beden Eğitimi Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Yazıcı'nın, 2 ay önce spor merkezine başlayan Seyran Erdeğer ile arkadaşlık kurup ilişkiye girdiğini tespit etti. Yazıcı, emniyette kendini, "Ben bir gün önce onunla cinsel ilişkiye girdim ancak ben öldürmedim" diyerek savundu.

Dedektifler, genç kızın kaldığı dairenin banyosunda yaptıkları araştırmada, Yazıcı'ya ait olan künye ile bir adet prezervatif buldular. Prezervatifin içindeki sperm örnekleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı'na gönderildi. Yazıcı'dan alınan sperm ile prezervatiften alınan spermlere yapılan DNA testi sonucunda, spermlerin Yazıcı'ya ait olduğu anlaşıldı. Ayrıca Adli Tıp uzmanları, genç kızın cesedi üzerinde yaptıkları otopsi sonucunda, solak bir kişi tarafından boğularak öldürülmüş olma ihtimalinin yüksek olduğunu bildirdiler. Katil zanlısı Yazıcı'nın solak olması ihtimalleri güçlendirdi. Polis, yakışıklı spor hocasının sürekli günün değişik saatlerinde genç kızın evine girip çıktığını tanıklarla belgeledi.

Cinayet Masası dedektifleri elde ettikleri deliller ve düzenledikleri raporları ikinci bir fezleke ile Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdiler. Cumhuriyet Savcılığı elde edilen somut deliller üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Erkan Yazıcı hakkında cinayet zanlısı suçlamasıyla giyabi tutuklama kararı çıkardı. Dedektifler, savcılığın yakalama talimatı üzerine Yazıcı'yı dün gözaltına alarak mahkemeye çıkardılar.

Polis, üçüncü bir delilin üzerinde halen araştırma yapıldığını belirterek, "Olaydan sonra genç kıza ait bir eşya kayıp. Onu zanlının çalıp satmak istediğini tespit ettik" dediler. Savcılık, katil zanlısı Erkan Yazıcı'nın tutuklanmasını karar verdi. Yazıcı tutuklanarak cezaevine gönderildi.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr