kapat

11 kahraman evladımız şehit

Kuzey Irak'ta bir helikopterimiz arıza sonucu düştü. 8 subay, 2 astsubay, 1 er şehit oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Kuzey Irak'ta sürdürdüğü Çekiç Operasyonu sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar AS 532 tipi bir genel maksat helikopteri teknik bir arıza sonucu düştü. Kazada 11 asker şehit oldu.

TSK birliklerinin denetimi altında bulunan PKK'nın Zap kampı civarlarında meydana gelen kazada yaşamını yitirenlerden 8'inin subay, ikisinin astsubay ve birinin de er olduğu belirtildi. Arıza nedeni henüz belirlenemeyen kazayla ilgili kapsamlı inceleme başlatıldı. Düşen helikopter, mürettebatı çatışma bölgesinde keşfe götürüyordu.

Dün saat 07.00 sıralarında meydana gelen olayda şehit olanların isimleri şöyle:

Jandarma Yarbay Mesut Kuru, Kurmay Binbaşı Recep Güngör, Kurmay Binbaşı Hüseyin Güvercin, Topçu Yüzbaşı Nazmi Elmas, Hava Pilot Üsteğmen Taner Alkap, Hava Pilot Üsteğmen Selim Keskinkılıç, Kara Pilot Üsteğmen Sedat Pelit, Kara Pilot Üsteğmen Konuralp Özcan, Hava Muhabere Üstçavuş Gürbüz Bağcı, Teknisyen Üstçavuş İsa Yavaş, Er Şakir Baştuğ.

Kuzey Irak'ta 14 Mayıs'ta başlayan 'Çekiç Operasyonu'nun 5'inci günü, 18 Mayıs'ta da bir helikopterimiz teknik arıza sonucu düşmüş ve 2 subay şehit olmuştu. Çukurca'dan havalandıktan kısa bir süre sonra düşen 'AH-1W tipi Süper Cobra'nın pilotları Pilot Kıdemli Üsteğmen Bülent Öztürk ile Pilot Üsteğmen Mehmet Işıkal ise şehit olmuşlardı.

Kuzey Irak'ta 11 askerimizin şehit düşmesine neden olan helikopter kazası ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Demirel, Başbakan Necmettin Erbakan ve siyasi parti liderleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'ya başsağlığı mesajları gönderdiler.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel:

Kuzey Irak'ta, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir helikopterin düşmesi nedeniyle 8 subay, 2 astsubay ve bir erimizin şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendim. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diler, milletimize, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve şehitlerimizin ailelerine en içten taziyelerimi iletirim.

Mustafa Kalemli:

Bölücü terör örgütüne karşı Kuzey Irak'ta yürütülmekte olan harekat sırasında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir helikopterimizin teknik bir arıza nedeniyle düşmesi sonucu sekiz subay, iki astsubay ve bir erimizin şehit olmalarından büyük üzüntü duydum.

Mesut Yılmaz:

Bölücü terör örgütüne karşı Çekiç Harekatı'nın sürdürüldüğü Kuzey Irak'ta görevleri başında şehit olan evlatlarımızın acısını gönülden paylaşıyorum.

Deniz Baykal:

Bölücü terör örgütüne karşı sürdürülen Çekiç Harekatı sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir helikopterin bu sabah (dün) düşmesi sonucu 8 subayımızın, 2 astsubayımızın ve bir erimizin şehit olmasından derin üzüntü duydum.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr