
CHP'li milletvekilleri, ellerini çabuk tutup, Şevki Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundular. Genel Sekreter Keskin ve beraberindeki milletvekilleri, adliyeye giderek suç duyurusu dilekçesini Savcı H. Yücel Öckoymaz'a verdiler.CHP Denizli Milletvekili ve CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin beraberinde bir grup milletvekili ve avukatlarıyla dün adliyeye giderek Cumhuriyet Savcılığı'na Şevki Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.
Keskin, Şevki Yılmaz hakkında hazırlanan suç duyurusu dilekçesini Savcı H. Yücel Öckoymaz'a vererek, gereğinin en kısa zamanda yapılmasını istedi.
CHP'nin suç duyurusu dilekçesinde Şevki Yılmaz'ın şu sözlerine yer verildi:
"Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Devleti dinsizdir dedi. Türk devletinin dini vardır. O da Hıristiyanlıktır. Devleti dine karıştırma diyorsun. Ama devlet dini tatbik ediyor. Ama senin dinini değil, Hıristiyanlığı. Kanunlar önümüze çıktı. Bu pezevenklerin oluşturduğu Türk Parlamentosu'ndan. Türkiye tehlikededir. Türkiye'nin başı ve Türk Parlamentosu hiyanet içindedir, alçakların idaresindedir. Bizi idare eden 60 yıllık iktidarın yüzde 80'inde deve kadar namus yok."
Dilekçede, Şevki Yılmaz'ın, imam hatip liselerinin kapatılması ile ilgili sözleri de şöyle yeraldı:
"Dıştaki düşmanların işgalini kolaylaştırmak için bu ülkede vatan için, bayrağı için, ülkesi için can vermeye hazır imam hatip liseleri talebelerini tehlike olarak Köşk'e rapor etme zilyetliğini, alçaklığını ve şerefsizliğini göstermişlerdir. Bu milleti, domuz ve köpek ile arkadaşlık etmeye teşvik eden bu kahpe TRT'yi huzurlarınızda kahpe ilan ediyorum."
RP Rize Milletvekili Şevki Yılmaz'ın önceki akşam yayınlanan konuşmalarını Savcılığa verdikleri dilekçede yer veren CHP'liler, Yılmaz'ın bu konuşmalarıyla Anayasal kuruluşları ve kamu maneviyatını tahkir ve tezyif amacı taşıdığı belirtilerek, "Türklük, cumhuriyet, Meclis, devletin askeri ve adli güçleri bir bütün halinde saldırıya uğramıştır" denildi, Yılmaz'ın bu konuşmayla Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 159'uncu madde de yeralan suçu işlediği belirtildi.
Şevki Yılmaz'ın Meclis'i hayvanat bahçesine benzetmesinin tek başına Meclis'in manevi şahsiyetine tecavüz anlamına geldiği belirtilen dilekçede, "Şikayet edilen aynı kişi Meclis'i de pezevenklerin oluşturduğu Türk Parlamentosu şeklinde nitelemiştir" denildi.
Dilekçede, Yılmaz'ın TCK'nın 159'uncu maddesinde aranan "Aleniyet" unsurunu da içerdiği belirtilerek, Yılmaz'ın bu suçu "İki kişiden fazla kişice duyulup bilgi edinilecek şekilde" işlediği belirtildi.
CHP Genel Sekreteri Adnan Keskin'in dilekçesinin son bölümünde ise, Şevki Yılmaz'ın TCK'nın 482 ve 273'üncü maddelerini de açıkca çiğnediği belirtilerek, kişilik haklarına saldırı ve hakarette bulunması nedeniyle ayrıca cezalandırılması istendi.