kapat

Büyüksün Hamza

Şampiyon güreşçimiz, Avrupa Şampiyonası'ndaki beş maçı da rakiplerine puan vermeden kazanarak birincilik kürsüsüne çıktı

Kuovola - Finlandiya'nın Kuovola kentinde dün sona eren Avrupa Greko-Romen Güreş Şampiyonası'nda 85 kiloda Hamza Yerlikaya altın, 58 kiloda Ergüder Bekişdamat ta bronz madalya aldı.

85 kilo finalinde mücadele eden Hamza Yerlikaya, geçen yıl Atlanta Olimpiyatları'nın finalinde karşılaştığı ve orada da mağlup ettiği Alman güreşçi Thomas Zander ile mücadele etti. Yerlikaya, Zander karşısında ilk dakikalarda aldığı puanlarla 3-0 öne geçti. Daha sonra taktik güreşi yapan Yerlikaya, minderden galip ayrılarak Avrupa Şampiyonu oldu. Hamza, şampiyonada yaptığı 5 maçta rakiplerinden 29 puan alırken, hiç puan vermeyerek başka bir başarıya daha imza attı.

Büyükler kategorisinde 1996'da Olimpiyat şampiyonu 1993 ve 95'te Dünya şampiyonu, 1996'da Avrupa şampiyonu ve 1993'te Avrupa ikincisi olan Hamza Yerlikaya, Finladiya'da bir kez daha kürsünün en üst basamağına çıkarak Avrupa şampiyonluklarının sayısını da ikiye çıkardı.

Bu arada 58 kiloda Ergüder Bekişdamat bronz madalya aldı. Sabah seansında karşılaştığı Gürcü rakibi Bolkvadze'yi 5-0 mağlup ederek üçüncülük maçı yapmaya hak kazandı. Bronz madalya için, daha önce eleme turunda 6-3 yendiği Rumen Marian Sandu ile karşılaşan Ergüder, çıkardığı başarılı mücadele ile minderden 7-1 galip ayrılarak üçüncü oldu. Greko-Romen Güreş Milli Takımı antrenörü Salih Bora, 2 altın 1 gümüş ve 1 de bronz madalya alan takımımızın başarılı bir şampiyona geçirdiğini söyledi. Bora, "Bundan sonra hedefimiz Akdeniz Oyunları olacak. Gelecek ay yapılacak olan oyunlarda Avrupa Şampiyonası'ndan daha iyi bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum. Şeref Eroğlu, Ergüder Bekişdamat ve Erol Koyuncu şanssız maçlar çıkartarak altın alamadılar. Bunu İtalya'daki Akdeniz Oyunları'nda telafi edeceklerdir' diye konuştu.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr