kapat

20 MAYIS 1997 SALI
Ahmet Vardar
Pazarlamacı Hıdır Ayhan! bakalım bundan sonra vatandaşı kazıklayabilecek misin. Çok merak ediyorum doğrusu...

Bağcılar'da ÜR-PA Tekstil Çelik Elektronik firmasının pazarlama elemanı Hıdır Ayhan!...

Kestirmeden hemen konuya girelim. Bundan iki ay önce Ferahevler'de oturan Ayşe Demirci'nin evine gidip, taksitle mutfak eşyası satmak için başladın martavalları sallamaya. Firmanın Bağcılar, Sarıyer ve bir kaç ilçede 5'er katlı mağazaları bulunduğunu, senden bir ürün aldığı taktirde kendisine indirim kartı verilip, bir daha ki alış verişlerde yüzde 20 indirim yapılacağını, ayrıca alacağı ürünün taksitlerini istediği şekilde ödeyebileceğini söyledin.

Kadıncağız senin balonlarına inanıp 19 milyon 500 bin liraya bir mutfak rabotu aldı. Sen hemen tek senet yaparak "aydan aya bana istediğin kadar taksitle bu parayı ödersin" diyerek Ayşe hanım ve komşularına bir güzel satış yapıp oradan sıvıştın. Bir ay sonra başka bir pazarlama elemanı gelerek senin söylediğinin aksine kendi belirlediği taksitleri almak istedi.

Bir anda şok olan kadın hemen firmanın merkezini arayıp bir yetkili istedi ama nerede...karşısına çıkan sekreter "ne yapalım kandırıldıysan kandırıldın parayı ödeyeceksin, yoksa biz almasını biliriz" diyerek telefonu suratına kapattı. Ertesi gün kendisi gibi kandırılan komşuları ile birlikte firmanın Sarıyer'deki mağazasına gitti. Gittiler gitmesine ama... senin dediğin gibi ne 5 katlı mağazaya ne de benzer bir firmaya rastlamadılar.

Bana bak Hıdır efendi, belli ki yalan söyleyip vatandaşı dolandırmak senin mesleğin. Tam da kendine göre bir firma bulmuşsun.Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş.

Şimdi beni iyi dinle. Bir daha vatandaşı dolandırdığın hakkında bir şikayet gelirse işte o zaman senin kulaklarından tuttuğum gibi çalıştığın dandik firmanın patronu ile kafalarınızı öyle bir çarparım ki bir daha değil pazarlamacılık yapmak limon bile satamazsınız bilesiniz.


Doktor Kaya Kılıç sana ve arkadaşlarına kucak dolusu selam ve sevgiler

Haydarpaşa Numune hastanesi beyin cerrahi bölümü tadilat dolayısıyla tümüyle kapalı olmasına rağmen acil gelen bir hastayı geri çevirmeyerek onu hayatına kavuşturmak doğrusu insanlık adına çok mutluluk veren bir olay...

Sevgili okuyucularım, kimsesiz ve yeşil kartlı bir insanla böylesine ilgilenen doktor Kaya Kılıç gibileri candan ve yürekten kutluyorum...

Düşünün siz... parayı ödemedi diye doğum yapan kadının çocuğunu rehin bıraktığı, ameliyat parasını ödemedi diye rehin kalan hastaların bulunduğu, rüşvetin kol gezdiği bir ülkede böyle doktorlarda çıkıyor.

İşte bizim doktor Kaya Kılıç böyle bir insan. Hastası iyileştikten sonra adetten olduğu üzere kendisine bir şişe viski götürmüş hediye olarak, onu bile almamış. Hayret yahu ülkede neler oluyor...Yoksa yanlış şeyler mi işitiyorum, bana mı birşeyler oluyor.

Hepinize iyi günler ve mutlu yarınlar...


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Bu sayfa YÖRE Elektronik Yayımcılık tarafından hazırlanmıştır. Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr
YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.