kapat

25 MART 1997 SALI

Nil'e gözyaşı seli

İntihar ederek yaşama veda eden güzeller güzeli televizyon sunucu Nil Pınar İnanoğlu dün eşi, ailesi ve dostlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Televizyonların en beğenilen güzeller güzeli sunucusu Nil Pınar İnanoğlu'nun dün Levent Camii'nde kılınan cenaze namazında ve toprağa verildiği Kanlıca Mezarlığı'nda gözyaşı seli vardı. Cenaze törenine Nil'in eşi, ailesi ve dostlarının yanı sıra çok sayıda ünlü katıldı. Nil ile 8 ay önce muhteşem bir düğünle evlenen Sezer İnanoğlu ile kızkardeşini kanlar içinde bulan Barkın Pınar cenazede sık sık fenalık geçirdiler. Tabuta sarılan Sezer İnanoğlu, uzun süre eşinden ayrılmak istemedi.

Eşi Sezer İnanoğlu'nun ruhsatlı tabancasını şakağına dayayarak intihar eden Nil Pınar İnanoğlu'nun cenazesi incelemeye alındığı Adli Tıp Kurumu'ndan dün öğle saatlerinde annesi Derya Pınar ve babası Şanal Pınar tarafından teslim alındı. Cenazeyi almadan önce morga giren Derya Pınar, burada kızının cesedini teşhis etti.

'Damadımı severim'

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan anne Derya Pınar, "Gazetelerde kızımın daha önce de intihar girişiminde bulunduğu yazıldı, çizildi. Bu kesinlikle doğru değil. Fakat, bir anlık öfke ile intihar etmiş olabilir. Kızımın ölümüyle eşi Sezer'in ilişkisi bulunduğu söylendi. Ancak böyle bir şey olamaz. Ben damadımı da en az kızım kadar severim" dedi.

Adli Tıp'tan alınarak Levent Camii'ne götürülen Nil Pınar İnanoğlu'nun cenazesini Sezer İnanoğlu karşıladı. Bitkin olduğu görülen ve gözyaşları hiç dinmeyen Sezer İnanoğlu, eşinin tabutunun üzerine eşarp örtülürken fenalık geçirdi. Tabuta kapanan genç adam yakınları tarafından uzun süre sakinleştirilemedi.

Herkes oradaydı

Cenazeye Nil Pınar İnanoğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra politikacılar, sanatçılar ve televizyon camiası katıldı. Eşinin ölümüne hala inanamayan Sezer İnanoğlu, annesi Aysel İnanoğlu ve yakınlarının desteği ile ayakta durmaya çalıştı. Nil Pınar'ın annesi Derya Pınar ile babası Şanal Pınar metanetli tavırlarıyla dikkat çekerken, kardeşi Barkın kendisini yalnız bırakmayan arkadaşları tarafından teselli edildi. Genç kızın çalıştığı mankenlik ajansına bağlı arkadaşları da cenazede gözyaşlarını tutamadılar.

Toprağa indirdi

Daha önce Zincirlikuyu Mezarlığı'na gömüleceği bildirilen Nil Pınar'ın cenazesi, eşi Sezer İnanoğlu'nun isteği üzerine yapılan bir son dakika değişikliği ile Kanlıca Mezarlığı'na götürüldü. Nil'in cenazesi, eniştesinin ısrarı ile kontrol için gittiği evlerinde kızkardeşinin cesedini bulan Barkın Pınar tarafından toprağa indirdi. Ömrünün baharında yaşama veda eden güzeller güzeli Nil, daha sonra cenazeye katılanların gözyaşları arasında toprağa verildi.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Bu sayfa YÖRE Elektronik Yayımcılık tarafından hazırlanmıştır. Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr
YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.