kapat

10 SUBAT 1997 PAZARTESI

Lojman kavgası polislik oldu

Başbakanlık Müsteşarı Osman Kadri Keskin ile YÖK Başkanı Prof. Kemal Gürüz arasında bir süredir yaşanan lojman kavgası yeni boyutlara ulaştı. Gürüz'ün gönderilen resmi yazıya rağmen lojmanı boşaltmaması üzerine Müsteşar Keskin, önceki gün Çankaya Kaymakamı ile Ankara polisini devreye soktu.

Başbakan Necmettin Erbakan tarafından Yargıtay üyeliğinden Başbakanlık Müsteşarlığına getirilen Osman Kadri Keskin, bir süre önce Bakanlar Kurulu kararıyla hükümet kontenjanından YÖK üyeliğine atandı. Keskin'in, üye atanmasından rahatsızlık duyan YÖK Başkanı Gürüz, YÖK'te yapılan İcra Kurulu toplantısına yeni üye Keskin'i almayarak tavrını ortaya koydu. Kadri Keskin ile Kemal Gürüz arasındaki "soğuk savaş" Başbakanlık Müsteşarı'nın kendisine lojman tahsis edilmesini istemesiyle bir anda "lojman kavgasına" dönüştü.

YÖK Başkanı Gürüz'ün Or-An Devlet Mahallesi'ndeki lojmanına taşınmak isteyen Müsteşar, YÖK'e resmi bir yazı göndererek, Gürüz'ün kullandığı Başbakanlığa ait olan lojmanı boşaltmasını istedi. Yazının YÖK'e ulaşmasına rağmen, Gürüz'ün lojmanı boşaltmamasında ısrar etmesi karşısında polisi devreye soktu.

Keskin daha sonra Çankaya Kaymakamı'na ve Ankara Emniyet Müdürü Mehmet Cebe'ye talimat verdi. Ancak, Prof. Gürüz ile görüşen Çankaya Kaymakamı ile Ankara Emniyet Müdürü, elleri boş dönmek zorunda kaldılar. Gürüz'ün, yakın çevresine, "Bu lojman isme değil, göreve tahsislidir. Bu görevde olduğum sürece lojmanı boşaltmayacağım" dediği kaydedildi.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Bu sayfa YÖRE Elektronik Yayımcılık tarafından hazırlanmıştır. Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr
YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.