kapat

09 OCAK 1997 PERSEMBE

"Alpay yanlış yaptı"

Beşiktaş Teknik Direktörü Rasim Kara, takımı için şu değerlendirmeleri yaptı: "Cansel-Alpay çiftinin aileleri arasındaki problem Alpay'ı etkiledi. Ben ve arkadaşları olmasaydı Alpay daha kötü durumda olurdu. Sergen ile Mehmet aynı tip futbolcular oldukları için zaman zaman aralarında tercih yapmak zorunda kalıyorum. Asker Oktay'ı Fener maçına yetiştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca takımımdan memnunum. İkinci yarı daha iyi olacağız"

Beşiktaş Teknik Direktörü Rasim Kara, kamp öncesi ve Belek'te moralsiz olduğu gözlenen Alpay ile ilgili ilginç açıklamalar yaptı. Rasim Kara, "Alpay erken evlendi. Aileler arasında problemler yaşanıyor. Teknik heyet ve arkadaşları destek olmasaydı, Alpay bugün daha kötü durumda olurdu" dedi.

Ligin ilk yarısında takımının her yönüyle başarılı olduğunu söyleyen Kara, Beşiktaş'ın attığı ve yediği gollere bakıldığında, geçmiş yıllara oranla başarılı olduğunu vurguladı. Kara, sezonun ilk devresinde fazla maç trafiğinin takımını olumsuz yönde etkilediğini de açıkladı. Alpay'a ceza konusuna açıklık getiren Kara, "Teknik heyet ve yönetim tarafından alınan kararla ilk devrede yaşanan herşeyi sildik. Bu nedenle, ceza konusu da kapanmıştır" dedi. Bundan sonraki hataları cezalandıracaklarını vurgulayan Kara, futbolcuların gece hayatlarının takip edileceğini de söyledi.

Fizik ve kondisyon ağırlıklı geçen kamp sonrasında ikinci yarıda istedikleri yere geleceklerini belirten Kara, "Birlik ve beraberlik içinde, teknik heyet olarak günde 20 saat çalışıyoruz" dedi.

Kara, şöyle konuştu: "Oyuncuların gayretinden ve hırsından çok memnunum. Yorgun bitirdiğimiz ilk yarının ardından günde çift antrenman yapılan Belek kampında uygulanan program ve tempo ikinci yarıda daha az hata yapmamızı sağlayacaktır."

Sergen ve Mehmet'in sakatlıklarından dolayı yüzde yüz kapasitede oynayamadıklarını vurgulayan Rasim Kara, aynı tip futbolcu oldukları için zaman zaman ikisi arasında tercih yapmak durumunda kaldığını belirtti. Kartal'ın hocası, defansın, orta sahadan kaynaklanan sıkıntılarının sakatlıklardan meydana geldiğini söyledi. Kara, Mehmet ve Sergen'in sakatlıklarına Erkan ve Ertuğurul'un durumları eklenince düzenlerinin bozulduğunu vurguladı. Kara, askere alınan Oktay ile ilgili girişimlerini sürdürdüklerini belirterek, "22 Ocak'taki Fenerbahçe maçına kadar takıma katılacağını umuyoruz. Yönetimin bu konudaki çalışmaları sürüyor" dedi.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır) YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.