kapat

09 OCAK 1997 PERSEMBE

Refahlı kadınlara başkan dayanmıyor

RP Hanımlar Komisyonu Başkanı Leman Aksay istifa etti. Yerine RP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tekdal'ın kızı Ayşe Nur Tekdal getirildi.

Nevin BİLGİN - Ankara

Refah Partisi'nin il teşkilatlarının ardından, şimdi de Hanımlar Komisyonu'nda sıkıntı çıktı. İki yıl önce hem başkanlıktan, hem de partiden ayrılan Süheyla Kebapçıoğlu'nun ardından, Hanımlar Komisyonu Başkanlığı'na gelen Leman Aksay da görevinden istifa etti.

RP Hanımlar Komisyonu Başkanlığı'na Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tekdal'ın kızı Ayşenur Tekdal atamayla getirildi. Ahmet Tekdal'ın Ankara İl Başkanlığı seçimlerinde Mehmet Tellioğlu'nun görevden alınmasına kadar uzanan gerginlikte başrolü oynaması, ardından da kızını seçim yapılmaksızın Hanımlar Komisyonu Başkanlığı'na getirmesi parti tabanındaki huzursuzluğu arttırdı.

Hanımlar Komisyonu Başkanlığı'nı iki yıldır sürdüren Leman Aksay, eski Milletvekili Hasan Aksay'ın akrabasıydı. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya bölümünden mezun olan Aksay, imam hatip lisesinde öğretmenlik yapıyordu. Daha sonra Milli Gençlik Vakfı eğitim başkanlığını da yürüten Aksay, 1994'te RP Genel Merkez Hanımlar Komisyonu başkanlığına seçilmişti.

İşletmeci başkan

RP Hanımlar Komisyonu'nda görev yapan hanımların, RP'de üst düzeyde bulunan kişilerin eşlerinden oluşmasının rahatsızlık yarattığı belirtildi. Hem RP'den, hem de Hanımlar Komisyonu Başkanlığı'ndan daha önce istifa eden Süheyla Kebapçıoğlu da, komisyondaki ayrımcılık, torpil ve iltimas nedeniyle partiden ayrıldığını ifade etmişti.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olan Ayşenur Tekdal ise, 1992'den itibaren komisyonda genel başkan yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Bu arada RP Hanımlar Komisyonu'nun RP'li milletvekili ve bakanların eşleri ve kızlarından oluşması komisyona "aile şirketi" görüntüsü veriyor.

Komisyonun toplantılarına sık sık katılan Başbakan Necmettin Erbakan'ın eşi Nermin Erbakan ile Elif Erbakan da, Hanımlar Komisyonu'nun çalışmalarına yön veriyor. Nermin Erbakan, toplantılarda yaptığı konuşmalarla kadınların birlikte çalışmasının önemini vurgulayarak, nefisleri ön planda tutmanın yanlış olacağı, davada Allah rızası için çalışılması gerektiği üzerinde duruyor.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır) YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.