kapat

09 OCAK 1997 PERSEMBE

Doğu'ya şefkat paketi

Refahyol Hükümeti, Ağrı'ya kalabalık bir heyetle çıkarma yaptı. Bakanlar Kurulu'nu Ağrı'da toplayan Hükümet, 200 trilyon liralık bir şefkat paketiyle hayvancılığı ve tarımı geliştirmeyi hedefliyor. Ağrı Havalanı'nı ve Entegre Et Tesisleri'ni hizmete açan Erbakan ve Çiller, terör nedeniyle boşaltılan 5 köyü de yerleşime açtı.

İsmail KÜÇÜKKAYA - Ağrı

Bakanlar Kurulu toplantısına katılmak üzere Ağrı'ya giden Başbakan Necmettin Erbakan, 1997'nin Türkiye ve Ağrı için "altın yıl" olacağını söylerken, Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tansu Çiller de "Halk, demokrasi ve ülkeye sahip çıksın, gerisi bizim işimiz" diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu için 200 trilyonluk şefkat paketini açmak üzere Bakanlar Kurulu'nu Ağrı'da toplayan Refahyol Hükümeti'nin ortakları RP ve DYP Güneydoğu için bir şefkat seferi düzenledi. Hükümet, yaklaşık 200 trilyonluk bir şefkat paketiyle hayvancılığı ve tarımı geliştirmeyi hedefliyor.

Hükümet, yaklaşık 30 bölge milletvekili ve kalabalık bir gazeteci topluluğuyla birlikte bölgeye gelerek hem hayvancılığı geliştirme konusunda söz verdi, hem Ağrı Havaalanı'yla, Entegre Et Tesisi'nin açılışını gerçekleştirdi, hem de terör nedeniyle boşaltılan Ağrı'nın Hoşbaş, Aşağıhan, Başkent, Ortakent ve Sağırtaş köylerini tekrar yerleşime açtı. Başbakan Erbakan ve Yardımcısı Çiller'in uyumu ilgiyle karşılanırken, koalisyon ortakları bölgede büyük coşku gördü.

'1997 altın yıl'

Başbakan Erbakan, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tansu Çiller ile Bakanlar Kurulu toplantısı için geldiği Ağrı'da havaalanını hizmete açtı ve halka seslendi.

Ağrı'ya hayırlı müjdeler vermek üzere geldiklerini belirten Erbakan, bölgenin ekonomik ve sosyal sorunlarının da Bakanlar Kurulu'nda ele alınacağı ve tedbirlerin açıklanacağını bildirdi. Ağrı Havaalanı'nın sadece bir havaalanı olmadığını, ilin yurdun diğer bölgeleri ve dünya ile irtibatını sağlayacağını ifade eden Erbakan şöyle konuştu:

"Ağrı'ya organize sanayi bölgesini kuracağız. İşadamlarımız siparişler için başka illere havayolu ile kolaylıkla gidip gelebilecekler. Ağrı artık, yurdun kenarında köşesinde değil, tam kalbinde yer alacak. Köye Dönüş Projesi çercevesinde yapacağımız çalışmaların müjdelerini vereceğiz."

Erbakan, hükümetin izlediği politika ile 1997 yılının sadece Türkiye için değil, Ağrı için de bir altın yıl olacağını, ilin hudut ticareti yapılan en güzel merkez haline geleceğini, hayvacılık, tarım ve sanayi alanında büyük hamleler yapılacağını dile getirdi.

Başbakan Erbakan konuşmasını izleyen Patnoslular'ın il olma taleplerine ise, "Biz her zaman söylediğim gibi biz söz vermeyi sevmeyiz. Yapılacak işi yapar, bitiririz" sözleri ile yanıtladı.

'Köyümüze dönelim'

Erbakan ve Çiller daha sonra yapımı tamamlanan Ağrı Havaalanı'nın kurdelasını keserek, hizmete açtılar. Erbakan ve Çiller daha sonra da Köye Dönüş Projesi'nin gerçekleştirildiği Ortakent köyüne helikopterle hareket ettiler.

Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Ömer Barutçu da, hükümetin doğu ve güneydoğuda her ile bir havaalanı yapılmasını hedeflediğini ve bu hedefin birer birer gerçekleştirildiğini kaydetti.

Barutçu, Şanlıurfa'ya da uluslararası GAP Havaalanı yapılacağını, bunun ihalesinin kısa sürede gerçekleştirilerek bölgenin hızla kalkınması için hizmete açılacağını bildirdi.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır) YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.