kapat

09 OCAK 1997 PERSEMBE

Öğrencilerde Susurluk bunalımı

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Sevük, Susurluk olayı yüzünden üniversite öğrencilerinin bunalımda, insanların da karamsar olduğunu belirterek, "Türkiye'yi kurtarmak için Susurluk çözülsün" dedi.

İsmail KÜÇÜKKAYA-Ankara

İki ayı aşkın bir zamandır Türkiye'nin en önemli gündem maddesi olan Susurluk konusunda sonunda üniversiteden de uyarı geldi. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Süha Sevük, politikacıları uyararak, konunun yargıya intikal ettirilmesini ve biran önce sonuçlandırılmasını istedi.

Üniversite öğrencilerinin bunalımda, insanların da karamsar olduğunu belirten Sevük, "Ama halk umutlu. İlk kez bişeylerin çözülebileceğine inanıyor. Türkiye'yi kurtarmak için Susurluk çözülsün" dedi.

Zaman zaman yaptığı sert ve çarpıcı açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Rektör Süha Sevük, 1968 kuşağının bile şu an olduğu kadar kargaşa yaşamadığını öne sürerek, "O dönemde bile böylesi yolsuzluk iddiaları, devlet-mafya-aşiret ilişkileri duyulmuyordu. Toplumdaki gerginliği ve bunalımı ortadan kaldırmak için suçlular cezasını çeksin" diye konuştu.

"Susurluk fırsat"

Sistemin artık tıkandığını ve sorunlara çözüm üretemediğini kaydeden Süha Sevük, şunları söyledi:

"Toplum yönetimdeki tıkanmaların farkında. Yasadışı örgütlerin, kaçakçıların, uyuşturucu ticareti yapanların bu derece devletin içine sızmış olmasını kimse tahmin etmiyordu. Halk hem şaşkınlık için de hem de aynı zamanda umut içinde. Temizlik için büyük bir fırsat. Toplum bir bunalım geçiriyor ama bu bunalımın çözülebileceğini de umuyor. İnsanlar yıllar sonra ümitlendi. Toplum temizlik istiyor ve bunu umudediyor. Susurluk ve kirli ilişkiler çözülürse bu toplum çok değişir. Bir kamyon kazası, Susurluk tarihi bir fırsattır."

"Millet sabırlıdır"

Türkiye'nin en büyük üniversitelerinin başında gelen ODTÜ'nün 1 numaralı ismi Süha Sevük, Türk milletiyle ilgili olarak, "Bu millet sabırlıdır ama adaletsizliğe karşı tahammülsüzdür. Peynir ekmekle yaşatabilirsiniz ama adaletsizlik karşısında tahammül göstermelerini bekleyemezsiniz" dedi.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır) YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.