kapat

09 OCAK 1997 PERSEMBE

Susurluk raporu hazır

Adalet Bakanı Kazan, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun hazırladığı raporu bugün Başbakan Erbakan'a sunulacağını açıkladı. Kazan, "Rapor mevcut kovuşturmalara destek verecek. Tahkikat açılmamış konularda tahkikat başlayacak. Yanlış ya da yetersiz olanlar için ise iade-i muhakeme yapılacak" dedi.

AĞRI- Adalet Bakanı Şevket Kazan, Susurluk kazası sonrasında ortaya çıkan olaylarla ilgili dört ayrı yerde başlatılan soruşturma ve adli kovuşturmaların sürdürüldüğünü belirtti. Kazan, Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan raporun bu çalışmalara destek verecek nitelikte olduğunu söyledi.

Kazan, raporun Başbakan'a sunulması ile birlikte şimdiye kadar tahkikat açılmamış konularda tahkikat açılacağını, yanlış ya da yetersiz açılanlarda ise iade-i muhakeme yapılacağını kaydetti. Adalet Bakanı, Bakanlar Kurulu toplantısı için dün Ağrı'ya giderken, uçakta gazetecilere bilgi verdi.

Susurluk kazası ile birlikte ortaya çıkan olaylar üzerine araştırma ve soruşturmaya başlayan Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun çalışmalarını tamamladığını bildiren Kazan, hazırlanan raporun nihai olduğunu ve yarın Başbakan Necmettin Erbakan'a sunulacağını ifade etti.

'Bakan da yargılanır'

Kaza sonrasında dört yerde başlatılan soruşturma ve adli kovuşturmaların sürdürüldüğünü anlatan Kazan, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun hazırladığı raporun bu çalışmalara ve soruşturmalara destek vereceğini söyledi.

Soruşturmalarda devlet organlarının değil, buradaki kişilerin sorgulandığını ifade eden Kazan, "Türkiye bir hukuk devletidir. Soruşturmalar tabii hakim kuralı çerçevesi içerisinde yürüyecektir. Türkiye bir hukuk devleti ise kimsenin çizgi dışına çıkmaması lazım. İster bakan, ister genel müdür olsun" dedi.

Adalet Bakanı Kazan, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun hazırladığı raporun nihai rapor olduğunu ve sonuç içerdiğini belirterek, bu soruşturmanın tamamlanması ile birlikte "tahkikat açılmamış konular varsa açılacağını, yanlış ya da yetersiz açılan mahkeme varsa da iade-i muhakeme yapılacağını" bildirdi.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır) YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.