kapat

09 OCAK 1997 PERSEMBE

Kimya mühendisi olmak istiyordu

Fadime Şahin, lise yıllığında en büyük amacını "iyi bir kimya mühendisi olmak" diye yazmış ancak, Selçuk Üniversitesi Büro Yönetimi Bölümü'nü kazanabilmiş. Öğretmenleri Fadime'nin çalışkan bir öğrenci sayılamayacağını söylediler.

Aczmendi lideri Müslüm Gündüz'le basıldıktan sonra açıklamalarıyla bir anda Türkiye'nin gündemine oturan Fadime Şahin'in, liseyi bitirdiğinde en büyük amacının kimya mühendisliği olduğu öğrenildi.

Öğrenim hayatına Fatih Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda başlayan Fadime, daha sonra Fatih Kız Lisesi'ne girmiş. Fadime'nin öğrencilik günlerini hatırlayan bazı öğretmenleri, onun derslerine pek düşkün olmadığını ve çalışkan bir öğrenci sayılamayacağını belirttiler.

Fadime'nin hakkında konuşmaktan çekinen öğretmenleri genç kızın sosyal bir insan olmadığını belirterek, arkadaşları ile arasındaki ilişkinin de fazla iyi olmadığını söylediler.

O yıllarda diğer arkadaşları gibi başı açık olan Fadime, okulunu da 1990-91 öğretim yılında öğretmen kurulu kararıyla bitirebilmiş.

Fadime, lise yıllığına en büyük amacı ve isteğinin iyi bir kimya mühendisi olmak olduğunu yazmış, ancak Fadime'nin bu isteği gerçekleşmemiş. Fadime liseden sonra girdiği üniversite sınavında ancak Selçuk Üniversitesi Büro Yönetimi Bölümü'nü kazanabilmiş.

'Kalkancı'yı tanımıyorum'

Kadiri Tarikatı lideri olduğu öne sürülen Ali Kalkancı'nın, canlı yayında "Evime geldi ve kahve içti" demesiyle gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, "O şahsı tanımıyorum" dedi.

Kalkancı'yı "Şaşkın" diye tanımlayan Özfatura, "Şaşkın, bir sürü haltlar etmiş, şimdi kendisine referans gösterecek kişiler arıyor. Ali Kalkancı'nın hafızamda özel yeri yok. Kendisini tanımımam. Ama kalabalık bir grubun içinde çay içerken, kendisi de o grubun arasında bulunuyor olabilir" dedi.

Din bilgisinin ve hayat tecrübesinin bu tip insanları yakından tanımasına izin vermediğini belirten Özfatura şunları söyledi: "Kasıntı bir yapıya sahip olmadığım için herkesle çay içerim. Ali Kalkancı'yla da oturmuş çay ya da kahve içmiş olabilirim ama bu, onu tanımam anlamına gelmez. Ben bir belediye başkanıyım. Bir günde yüzlerce kişiyle görüşüyorum. Zaten benim adımı bile doğru dürüst bilmiyor. Televizyonda Burhanettin diyor. Ben kendisinin adını da yeni duydum. Bu şahsa referans verecek, tanıdığımızı belirtecek bir yakınlığım olmadı. Uçkuruna sahip olamayanların İslam'ı kullanmalarına karşıyım. Böylesine saygınlık gerektirecek makamlar ne Ali Kalkancı'ya ne de Müslüm Gündüz'e kalır" diye konuştu. Özfatura, imam nikahını savunduğunu, fakat birden fazla evliliğe karşı olduğunu söyledi.

Ali Kalkancı Çek Kanunu'na muhalefetten yargılanacak

Aczmendi lideri Müslüm Gündüz ile basılan Fadime Şahin'in, tecavüzle suçladığı Cinci Ali Hoca lakaplı tarikat lideri Ali Kalkancı hakkında 3167 sayılı Çek Kanunu'na muhalefet etmekten dava açılacağı ortaya çıktı.

3167 sayılı çekle ödemelerin düzenlenmesi ve çek hamillerinin korunması kanununun 13/2 maddesi gereğince hakkında 1 yıl süreyle çek verme yasağı bulunan Ali kalkancı, son bir ay içinde yasağa uymayarak 1 milyarın üstünde çek keşide edince Fatih İş Bankası Şubesi'nce Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'na ihbar edildi.

Kanun gereğince hakkında 3 aydan 6 aya kadar hapis ve 21 bin liradan 200 bin liraya kadar para cezası istemiyle Fatih Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Kalkancı'nın çekleri, merkezi İstanbul Ataköy 9-10'uncu Kısım A 2 Blok Kat 3 Daire 143 Bakırköy'de bulunan Ersoy Uluslararası Tekstil ve Ticaret Ltd. Şti. Müdürü sıfatıyla kestiği belirtildi. Ali Kalkancı'nın bu şirkete ikinci eşi Emire Deniz Ersoy ile beraber ortak olduğu biliniyor.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır) YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.