kapat

09 OCAK 1997 PERSEMBE

Yılmaz'dan ilginç itiraf!

ANAP lideri Mesut Yılmaz, grup toplantısında Çiller'e cevap verdi. "Eşkıyayla aynı şeyi söylüyorum" diyen Yılmaz, "Ama ben devletin batmaması için söylüyorum" diye devam edince milletvekilleri rahatladı.

ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, kendisi hakkında "Apo'yla aynı şeyleri söylüyor" diyen DYP Genel Başkanı Tansu Çiller için "Hamaset ve eblehlikte dünya rekoru kıracak" dedi.

Yılmaz, "Eşkıya da ben de aynı şeyi söylüyoruz, bu gemi batacak. Ama ben batmaması için söylüyorum" diye konuştu.

Yılmaz, seçim vaadini de şimdiden açıklayarak, "İlk işimiz, devleti çetelerden temizlemek olacak" dedi. Yılmaz, Susurluk kazasının ortaya bir fırsat koyduğunu belirterek, "Bu kavga bizim için hayat memat meselesidir" diye konuştu.

ANAP'ın dünkü Meclis grup toplantısında "Devlet gemisinin dibi delinmiştir" diye konuşan Yılmaz, birisinin gemiye sahip çıkıp delikleri tıkamaması durumunda gemiyle birlikte herkesin batacağını belirterek şöyle konuştu:

"Bütün gücümüzle geminin yolcularına da dümenin başındakilere de haykırışımız budur. Bu arada, eşkıya da 'Bizim batırmak istediğimiz gemi, bizim uğraşmamıza gerek gerek kalmadan batacak' diye seviniyor. Bunu kendi televizyonlarında MED TV'de söylüyorlar. Şimdi birileri kalkıp hamaset ve eblehlikte dünya rekoru kıracak bir tavırla Yılmaz'la PKK aynı şeyi söylüyor diyorlar. Benim aynı şeyi söylediğim doğrudur. Aynı şeyleri herkes söylüyor. Ama, ben geminin batmaması için söylüyorum. Onlar batmasını istedikleri için söylüyorlar. Geminin su almasını önleyemezsek bundan sevinecek olan Türkiye'nin düşmanları olacaktır."

Seçim vaadi, çeteler

Son günlerde bazı kesimlerin kazayı örtbas etme gayreti içinde olduklarına dikkat çeken Yılmaz, buna izin vermeyeceklerini söyledi. Bu olayların ancak 100 yılda bir olacak kaza ile ortaya çıkabileceğini kaydeden ANAP lideri, "Tesadüfün sunduğu bu imkandan sonuna kadar faydalanacağız" dedi. Yılmaz, milletvekillerinin önünde partisinin ilk seçimlerdeki vaadini de açıkladı.

"İsterlerse beni, Türkiye'yi bölmeye çalışan bölücü eşkıya ile aynı kefeye koymaya kalksınlar bu işten vazgeçmeyeceğim" diye konuşan Yılmaz, 1997'nin ANAP için bir dönüm yılı olacağını bildirdi.

Bu olayın açıklığa kavuşmadan Türkiye'nin düzlüğe çıkamayacağını savunan ANAP lideri, Pazar günü İtalya'daki Temiz Eller Operasyonu'nu yürüten İtalyan savcı ile bir televizyon kanalına çıkacağını kaydetti. İtalya'daki operasyonu anlatırken, "Bizdeki birisini çağrıştıran o zamanın İtalyan Başbakanı 'Benim üzerime gelmek devletin üzerine gitmektir' demişti ve o başbakan şimdi cezaevindedir. Yaşanan gelişmeler sistem açısından da son bir şanstır. Bu iktidarın, besleme basını ve teslim olan adamı 'yakaladık' diye duyuran ortakları vardır. Libya seferinden döndükten sonra kendisini Romalı Kahraman Komutan'a benzeten kişi değil, gerçek Romalı Komutan gibi olacağım. Gerçek komutanın 'Kartaca yok edilmelidir. Kartaca yok edilmelidir' dediği gibi şimdi ben de ısrarla 'Evvela devletteki çeteler temizlenmelidir' diyeceğim" diye konuştu.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır) YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.