kapat

09 OCAK 1997 PERSEMBE

Koç'un naaşı bulundu

İşadamı Vehbi Koç'un çalınan naaşının kemik parçaları, bir poşet içersinde kabrinin bulunduğu mezarlığın 200 metre yakınına bırakıldı. Olayla ilgili olarak, bazı kişilerin, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda polis tarafından gözlem altına alındığı belirtildi.

Hakim albayın protestosu

Azmendiler'in mahkeme salonuna sarık ve cübbeleriyle girmelerine izin verilince Hakim Albay Erman Başol davadan çekildi. Ankara 1 No'lu DGM'de dün başlayan 121 sanıklı "Aczmendi Davası"nda sarıklarını çıkarmayı reddeden Aczmendiler'e, Kıdemli Hakim Albay Erman Başol'un itirazına rağmen iki sivil hakimin oylarıyla izin verildi. Bu karara sinirlenen Başol hakim cüppesini çıkardı.

Aczmendi Dergahı'na sessizlk hâkim

Şeyh Müslüm Gündüz'ün Elazığ'daki müridleri, ağız birliği etmişçesine "Şeyhimiz yanlış yapmaz" derken cümle aralarında olaya ilişkin kuşku ve endişelerini dile getiriyorlar. Kimileri de "Şeyhimiz harama el uzatmaz. Kadın onun imam nikahlı eşi. İsterse dört kadın bile alabilir" diyorlar.

Her tarikattan biraz var

Camide insanlar namaz kılarken, Aczmendiler tef çalıyordu. Uzun ve örgülü saçlarını zikr sırasında bir oraya bir buraya sallıyorlardı. Şefleri de bir kadınla basılınca yeniden gündeme geldiler.

İzmir'i sel bastı

İzmir'de dün sabaha karşı başlayan şiddetli yağış nedeniyle 410 ev ve işyerini su bastı. Bazı istinat duvarları çöktü, anayollar su altında kalırken

ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Yılmaz'dan ilginç itiraf!

ANAP lideri Mesut Yılmaz, grup toplantısında Çiller'e cevap verdi. "Eşkıyayla aynı şeyi söylüyorum" diyen Yılmaz, "Ama ben devletin batmaması için söylüyorum" diye devam edince milletvekilleri rahatladı.

Ecevit sahte şeyhler için toplantı istedi

DSP lideri Bülent Ecevit, gençleri sahte şeyhlerin elinden kurtarmak için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın girişimiyle ilahiyatçılar ve bilimadamlarının bir araya gelip teşhis koymalarını önerdi.

Sabancı cinayetinde avukat parmağı var mı?

Sabancı suikasti için cezaevinden emri veren DHKP-C lideri Ercan Kartal ile tetikçi Mustafa Duyar arasında bağlantı kurulmasına yardım ettiği öne sürülen avukat Metin Narin gözaltına alındı. Duyar, polise verdiği ifadesinde, "Kartal ile cezaevinde 8 saat görüştük" dedi.

Kimya mühendisi olmak istiyordu

Fadime Şahin, lise yıllığında en büyük amacını "iyi bir kimya mühendisi olmak" diye yazmış ancak, Selçuk Üniversitesi Büro Yönetimi Bölümü'nü kazanabilmiş. Öğretmenleri Fadime'nin çalışkan bir öğrenci sayılamayacağını söylediler.

"Muta nikahı fuhuşa kılıf"

Diyanet'ten, tarikatlara ağır eleştiri. Tarikatların, şöhret vasıtası yapılarak, dünyevi menfaatler için araç olarak kullanıldığını belirten Diyanet İşleri Başkanı Yılmaz, "Fuhuşa kılıf bulmak için muta nikahı kıyıyorlar" dedi.

Şahin: PKK'nın boy hedefiyiz

Görevinden alınan Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin, dün Ankara DGM'de 2.5 saat ifade verdi.

Susurluk raporu hazır

Adalet Bakanı Kazan, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun hazırladığı raporu bugün Başbakan Erbakan'a sunulacağını açıkladı. Kazan, "Rapor mevcut kovuşturmalara destek verecek. Tahkikat açılmamış konularda tahkikat başlayacak. Yanlış ya da yetersiz olanlar için ise iade-i muhakeme yapılacak" dedi.

Öğrencilerde Susurluk bunalımı

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Sevük, Susurluk olayı yüzünden üniversite öğrencilerinin bunalımda, insanların da karamsar olduğunu belirterek, "Türkiye'yi kurtarmak için Susurluk çözülsün" dedi.

Teftiş Kurulu'ndan Erbakan'a 30 isim

Başbakanlık Teftiş Kurulu, Susurluk kazasının ardından ortaya çıkan ilişkiler ağını aydınlatmak amacıyla hazırladığı rapor tamamlandı. Raporda, 30'dan fazla isim alt alta yazılarak, olaylarla ilgileri ve daha önce yapılan soruşturmalardaki kusurları tek tek belirtildi.

"Çatlı'nın kullanıldığını ifade etmedim"

Korkut Eken, Susurluk Komisyonu'nda "Abdullah Çatlı'nın (1980 öncesinde kullanıldığını) ifade etmedim" diye açıklama yaptı.

Doğu'ya şefkat paketi

Refahyol Hükümeti, Ağrı'ya kalabalık bir heyetle çıkarma yaptı. Bakanlar Kurulu'nu Ağrı'da toplayan Hükümet, 200 trilyon liralık bir şefkat paketiyle hayvancılığı ve tarımı geliştirmeyi hedefliyor. Ağrı Havalanı'nı ve Entegre Et Tesisleri'ni hizmete açan Erbakan ve Çiller, terör nedeniyle boşaltılan 5 köyü de yerleşime açtı.

İtalya'da Türk gemisi battı

İtalya açıklarında bir Türk yük gemisi battı, 4 denizci boğuldu, 1 kişi de kayıp. Melih Denizcilik Sanayii AŞ'ye ait 1.800 tonluk "Onur K" yük gemisinin Sicilya ile Sardinya adaları arasında bulunan Tiren Denizi'nde dün sabaha karşı 04.00 sıralarında fırtınaya yakalandığı bildirildi.

Göktepe için protesto

Öldürülüşünün birinci yılında çeşitli faaliyetlerle anılan Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe'nin mezarına giden kalabalık, "Hepimiz birer Metin'iz", "Ankara, Ankara katilleri saklama" diye sloganlar attı.

Komisyonda tartışma

Malvarlığı Soruşturma Komisyonu'nun dünkü toplantısına başkanlık eden DYP'li Başkanvekili Mahmut Yılbaş, muhalefet milletvekillerinin çoğunluğu ile önergelerin kabul edileceğini anlayınca toplantıyı bitirdi. Muhalefet milletvekillerinin itirazına rağmen DYP'li üyeler toplantıyı terkedince tartışmalar yaşandı.

Refahlı kadınlara başkan dayanmıyor

RP Hanımlar Komisyonu Başkanı Leman Aksay istifa etti. Yerine RP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Tekdal'ın kızı Ayşe Nur Tekdal getirildi.

Avrupa'ya insan hakları şikayeti

Danimarka, PKK ile ilişkileri nedeniyle gözaltına alınan Danimarka vatandaşı Kamil Koç'a işkence yapıldığı iddiasıyla Türkiye'yi İnsan Hakları Komisyonu'na şikayet etti. Komisyona bireysel başvuru hakkı varken, bunun "devlet başvurusu" haline getirilmesi dikkat çekti.

Cezaevi olayları "Ağır Ceza"lık

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde 10 tutuklunun ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili olarak Ağır Ceza'da dava açıldı. İddianamede, 65 polis ve jandarma hakkında 3 ila 16 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.

Düzce'de vahşet

Bolu'nun Düzce ilçesine bağlı Çilimli beldesinde oturan ve bir fabrikada şoför olarak çalışan Ali Rıza Koç geçirdiği bunalım sonucu, eşi ile 15, 13 ve 12 yaşlarındaki 3 çocuğunu kurşun yağmuruna tutarak öldürdükten sonra intihar etti. Koç'un ailesinin üzerine iki şarjör boşalttığı, daha sonra da tek kurşunu başına sıktığı belirlendi.

Ankara karar arefesinde

Kıbrıs Rumlarının topraklarına Türkiye'yi de vurabilecek menzilde füzeler yerleştirmeye kalkışmasına Ankara'nın cevabı yakında belli olacak. Genelkurmay ve Dışişleri'nin çalışması sonuçlanıyor.

Birer saat arayla idam

Amerika'da 1974 yılında ölüm cezalarının uygulanmaya başlamasından sonra ikinci kez üçlü idam gerçekleştirildi. Katiller bir saat arayla idam edildi.

'Yalnız Kurt Duyguları'

Abdullah Çatlı'nın "Yalnız Kurt Duyguları" adını verdiği şiir defteri ortaya çıktı. Defterde 'belge niteliği' taşıyan ve tanıdık isimlere hitaben yazılan çarpıcı dizeler var.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır) YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.