kapat

09 OCAK 1997 PERSEMBE

Emlakbank'da yeni inşaat yok

Emlak Bankası Genel Müdürü Sinan Solok, halen 30 bin konutluk stokları bulunduğunu, yeni inşaat yapmayacaklarını ancak kata karşılığı arazi vereceklerini açıkladı.

Emlak Bankası Genel Müdürü Sinan Solok, banka olarak yeni inşaat projelerine girmeyi düşünmediklerini açıkladı.

Şu anda 30 bin konutluk bir stokları bulunduğunu ve bunun 3.5 yıl kendilerini idare edeceğini belirten Solok "Bundan sonra kat karşılığı arazileri vereceğiz. İnşaat projelerine de girmeyeceğiz" dedi.

Konut yapımı ile bankacılık faaliyetlerinin içiçe geçmiş bir ilişki içinde yürütülmesinin sakıncıları olduğunu vurgulayan Solok bankanın bundan sonra esas faaliyeti olan ticari bankacılık alanında yoğunlaşacağını söyledi.

Bankanın 71. yıldönümü nedeniyle bir toplantı düzenleyen Solok, görevi geldiği 1 Kasım 1996'dan bu yana geçen üç aylık sürede bankanın yaşadığı performansı anlattı.

30 ve 100 milyon dolarlık iki sendikasyon kredisinin alındığını hatırlatan Solok, göreve geldiğinden bugüne vadesiz mevduatın yüzde 259, toplam mevduatın yüzde 60, ticari kredilerin yüzde 107, kredi toplamının yüzde 45 arttığını söyledi.

1997'de bankacılık faaliyetlerinin daha ön planda tutulacağını açıklayan Solok "1997 sonu itibariyle 1 katrilyonluk mevduat hedefimize ulaşmaya çalışacağız. 300 milyon dolarlık denizcilik sektörüne yönelik Japon kredisi çalışmaları devam edecek. Dövizzedeler ile ilgili olarak ise 28 Şubat 1997 tarihine kadar mevcut kredinin en az yüzde 25'ini peşin yatıranlara yüzde 25 indirim olanacağı sağlanacak" dedi.

Özelleştirme konusunda Hükümetin kararlı olduğunu belirten Solok Emlakbank olarak kendilerinin de istekli olduklarını hatırlattı.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır) YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.