kapat

09 OCAK 1997 PERSEMBE

İhracatta S.O.S günleri

Hazine Müsteşarı Mehmet Kaytaz, Gümrük Birliği ile ihracat ve itihalatta artış beklediklerini, ancak ithalat hızla aratarken ihracatın düşük kaldığını söyledi.

İhracat ile ithalat arasındaki makasın giderek açılması ve ihracatın, ithalatı karşılama oranının neredeyse yüzde 50'ye düşmesi Ankara'yı telaşlandırdı. Hazine Müsteşarı Mehmet Kaytaz "Gümrük Birliği ile ihracatın ve ithalatın artmasını bekliyorduk. İthalat beklediğimizden fazla arttı. İhracat ise geride kaldı. Önemli ve ciddi bir açıkla karşı karşıyayız" diye konuşurken ihracatçı birlikleri bugün acele gündemle Ankara'da toplanıyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) İcra Komitesi, 1996 yılına ilişkin değerlendirmede bulunmak ve sorunları görüşmek üzere, 52 ihracatçı birliğininin başkanını, Ankara'da acil gündemle toplantıya çağırdı.

TİM Başkanı Okan Oğuz'un başkanlık edeceği toplantı, bugün Sheraton Oteli'nde yapılacak. TİM İcra Komitesi üyeleri, birliklerin başkanları ve ihracatçı birliklerinin yönetim kurulu başkanlarının katılacağı toplantıda, ihracatın 1996'daki seyri, genel ekonomik gidişat ve ülkenin önde gelen sorunları ele alınacak.

Toplantıdan sonra, ihracatın sorunlarının çözümünü hedef alan bir deklarasyonun da yayımlanması bekleniyor. Ayrıca, toplantıda ele alınan konularda oluşan görüşler ve çözüm önerilerinin, daha sonra ilgili müsteşarlık ve bakanlıklara sunulacağı öğrenildi.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır) YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.