kapat

05 OCAK 1997 PAZAR

Bakan Aksoy'un oğlu Güneydoğu'da asker

Devlet Bakanı Bekir Aksoy'un oğlu Ali, Şırnak Silopi'deki Dağ Komando Tugayı'nda Asteğmen rütbesiyle vatani görevini yerine getiriyor.

Bakanlar, milletvekilleri ve üstdüzey bürokratlar çocuklarının ya da yakınlarının Güneydoğu'da askerlik yapmaması için çaba gösterirken, Devlet Bakanı Bekir Aksoy'un oğlu Ali, Güneydoğu'ya gönüllü olarak gitti.

Temel eğitimini Tuzla ve Eğridir Dağ Komando Okulu'nda alan, ağır eğitimlerden geçtikten sonra gönüllü olarak Güneydoğu'ya gitmek için çaba gösteren Ali Aksoy, Silopi Dağ Komando Tugayı'nda Tim Komutanı olarak görev yapıyor. Rütbesi ise asteğmen.

Oğluyla iftihar ettiğini belirten Bakan Aksoy, "Oğlum beni bilir. Ne bana, ne annesine hiç kimseye Güneydoğu'ya gitmemek için bir şey söylemedi. Zaten böyle bir istekte bulunsa bile bunu yapmayacağımı çok iyi bilir. Kurasını çekip Silopi'ye gitti. Allah hepsinin yardımcısı olsun" dedi.

Gönüllü komando

Ali Aksoy için şunları söyledi: "Herkes nasıl askerlik hizmetini yerine getiriyorsa ben de hiçbir ayrıcalık istemeden, hatta böyle bir şey bile düşünmeden askerlik görevimi yapmaya başladım. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonlarda da görev alıyoruz. Mehmetçiklerle omuz omuza dağlarda, cephelerde bölücülere karşı mücadele ediyoruz. Güneydoğu'ya gelmemek için çaba gösterenlere şaşıyorum ve nasıl oluyor da buralara gelmemek için çaba gösterdiklerine hayret ediyorum. Burada vatan hizmetini yapanlar da ana kuzusu değil mi?"

Örnek alsınlar

Bakan çocuğu olduğu için kendisine ayrıcalık gösterilmesini hiçbir zaman istemediğini belirten Ali Aksoy, 1995'te Polis Akademisi'ni bitirip Emniyet Teşkilatı'nda Komiser Yardımcısı olarak görev aldı.

Askerliğini yapmayan polislerin umutla beklediği askerlikten muaf tutulmalarına ilişkin çalışmaların sonucunu beklemeden askerlik kararını aldırtan Ali Aksoy için komutanları şöyle dediler: "Çok başarılı bir askerimiz. Ali'nin buralara gelmemek için çaba gösterenlere örnek olmasını diliyoruz."

Bakan Bekir Aksoy, çocuklarının Güneydoğu'ya asker olarak gitmemesi için kendisinden yardım isteyenlere "Benim oğlum da Şırnak'ta askerliğini yapıyor" deyip bu tür istekleri geri çeviriyor.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır) YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.